wijnboeren duitsland

Duitse wijnboeren bieden camperplaatsen aan

Uit tips

Niet al te ver van huis deze vakantie? Dan is Duitsland een aanrader. Het Deutsche Weininstitut deed onderzoek naar camperplaatsen in de dertien Duitse wijngebieden. Bij veel wijnboeren ben je van harte welkom. Een aanrader (ook voor caravans).

35 wijnboeren heten je welkom

“Na een eerste rondvraag onder Duitse wijnboeren hebben we 35 bedrijven gevonden die vakantiegangers de mogelijkheid bieden bij hen te overnachten in hun camper”, aldus Monika Reule, directeur van het Deutsche Weininstitut (DWI, het Duitse Wijninstituut). “En waarschijnlijk zijn er nog veel meer wijnbouwers die het doen. Maar vanaf drie staanplaatsen hebben wijnboeren een bouwvergunning nodig om actief staanplaatsen te mogen verhuren. Dat is toch een bepaalde hindernis”. Camperaars hebben over het algemeen als minimale eis dat er een stroom- en wateraansluiting moet zijn. Dat is dan ook wat je minimaal aan voorzieningen mag verwachten.

Volg de wijnroutes

In elk wijngebied kun je een wijnroute volgen. Daaraan is in de wijngebieden geen gebrek. Op elke route kom je meerdere keren de meest prachtige vergezichten tegen. Je kijkt dan over de wijngaarden. De camperplaatsen bij de wijnboeren staan inmiddels op een lijst. Die heeft een plekje gekregen in de DWI-database. Daar kunnen nieuwe plaatsen aan worden toegevoegd. Zo ontstaat er een compleet overzicht. Ze zijn te vinden onder het kopje ‘Weinerzeuger-Datenbank’. Ook andere diensten die de wijnboeren leveren, worden vermeld. Genieten van het mooie Duitsland en mag daar een glaasje wijn bij? Dan is dit zeker een aanrader.

Je lust best een glaasje Duitse wijn maar bent onderweg met een caravan? Dat kan ook, kijk hier. Meer weten over Duitse wijn? Kijk dan op deze site. Meer weten over vakantieland Duitsland? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant