ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Duitse tol eerst alleen op snelweg
Duitse tol eerst alleen op snelweg
Nieuws

Duitse tol eerst alleen op snelweg

  1. 23 oktober 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

De invoering van tol in Duitsland roept weerstand op. Niet alleen in de buurlanden, ook in eigen land en zelfs in de eigen partij van verkeersminister Dobrindt. De CSU-minister zou, aldus Der Spiegel, nu aan zijn voorstel willen sleutelen. Dit nadat in het geheim een overleg heeft plaatsgevonden met CDU politici in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Daar is de weerstand groot omdat men vreest voor verstoring van het grensverkeer als de tol ook gaat gelden voor de provinciale wegen.
MautCampingtrend1

Verkeersminister Alexander Dobrindt overweegt nu om de tol in eerste instantie alleen in te voeren op de snelwegen. Tot nu toe was het de bedoeling om de tol meteen voor alle wegen in te voeren, maar het lijkt erop dat Dobrindt daar nu op terugkomt. Het idee daar achter is, dat als de tol voor het vrachtverkeer zoals de bedoeling is in 2018 ook gaat gelden voor provinciale wegen, dan tegelijk de tol voor personenauto’s voor deze wegen ingevoerd zou kunnen worden. Het is de bedoeling van de verkeersminister om in oktober het wetsvoorstel voor de invoering van tol in te dienen. Het Verkeersministerie bevestigde dat er overleg is geweest, wilde er echter verder inhoudelijk niet op ingaan.

Op 1 september van dit jaar kwam naar buiten dat invoering zo goed als zeker is.  Het was Angela Merkel zelf die, na geruzie alom, liet weten dat er verder gewerkt moest worden aan het plan van Dobrindt.  Al wilde de regeringsleider zich toen ook al niet definitief vast laten pinnen op invoering op alle wegen. In de kabinetsformatie zou alleen afgesproken zijn dat invoering voor de snelwegen zou gaan gelden, zo lieten tegenstanders destijds al weten.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS