ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Duitse milieusticker in Maastricht?
Duitse milieusticker in Maastricht?
Nieuws

Duitse milieusticker in Maastricht?

  1. 7 februari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Maastricht wil naar Duits voorbeeld het milieuvignet invoeren voor het eigen stadscentrum. Daarmee zou het meteen de strengste zone zijn. Misschien ook de gemakkelijkste, want veel Maastrichtenaren hebben al zo’n Duits vignet achter de voorruit.

Aanhaken bij bekend systeem

Maastricht wil zich als eerste Nederlandse gemeente aansluiten bij het Duitse systeem. De stad trekt heel veel buitenlandse bezoekers. De huidige milieuzone – die met nummerbordherkenning werkt – is daardoor moeilijk te handhaven. Het Duitse systeem werkt met kleuren. Momenteel moet je een groene sticker hebben om de Duitse milieuzones in te mogen rijden. Of Maastricht zomaar kan overstappen op de Duitse aanpak, wordt momenteel uitgezocht.

Vanuit de kampeerwereld komen positieve geluiden. Ook de NKC ziet de nieuwe maatregelen wel zitten. Er is niet wéér een nieuwe sticker nodig. Veel camperaars zijn namelijk al bekend met dit systeem. De Duitse sticker kost, afhankelijk van waar je hem koopt, tussen de 5 en 15 euro. In Duitsland kost het je 80 euro als je geen (goede) sticker hebt. Het systeem werkt tot nu toe goed en handhaven is niet moeilijk. Daarnaast is meer eenheid in de Europese wetgeving zeer welkom. Zeker als het gaat om milieu. De NKC wil die eenheid ook in het Europees parlement in Brussel aan de orde stellen. De gemeenteraad van Maastricht bespreekt de kwestie op 13 maart.

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS

NKC workshop app Campercontact
Nieuws

NKC workshop app Campercontact

De app van Campercontact is voor kampeerders bijna onmisbaar. Voor gebruikers die nog niet feilloos weten hoe de app werkt, organiseert de NKC op 17 maart een workshop. Hierna ben je helemaal thuis in…

  1. 20 februari 2018, 17:00
  2. 2 Reacties
Sky Lodge: avontuurlijke kampeerervaring
Nieuws

Sky Lodge: avontuurlijke kampeerervaring

Eens iets anders? Het idee: zet een daktent op een paar palen en noem het Sky Lodge. Het resultaat? Een glamping kampeerervaring op twee verdiepingen. Binnenkort te huur op bijvoorbeeld camping De Drenthse Roos….

  1. 16 februari 2018, 11:00
  2. 0 Reacties
TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN
Nieuws

TV kijken in het buitenland met Ziggo en KPN

Zowel KPN als Ziggo kondigen aan het zogenaamde geo-blocking bij de online tv-diensten binnenkort af te schaffen. Dit gebeurt in ieder geval vóór 1 mei, als de nieuwe regelgeving in werking treedt. Vanaf dan kunnen we…

  1. 11 februari 2018, 11:00
  2. 3 Reacties