ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Duitse milieusticker in Maastricht?
Duitse milieusticker in Maastricht?
Nieuws

Duitse milieusticker in Maastricht?

  1. 7 februari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Maastricht wil naar Duits voorbeeld het milieuvignet invoeren voor het eigen stadscentrum. Daarmee zou het meteen de strengste zone zijn. Misschien ook de gemakkelijkste, want veel Maastrichtenaren hebben al zo’n Duits vignet achter de voorruit.

Aanhaken bij bekend systeem

Maastricht wil zich als eerste Nederlandse gemeente aansluiten bij het Duitse systeem. De stad trekt heel veel buitenlandse bezoekers. De huidige milieuzone – die met nummerbordherkenning werkt – is daardoor moeilijk te handhaven. Het Duitse systeem werkt met kleuren. Momenteel moet je een groene sticker hebben om de Duitse milieuzones in te mogen rijden. Of Maastricht zomaar kan overstappen op de Duitse aanpak, wordt momenteel uitgezocht.

Vanuit de kampeerwereld komen positieve geluiden. Ook de NKC ziet de nieuwe maatregelen wel zitten. Er is niet wéér een nieuwe sticker nodig. Veel camperaars zijn namelijk al bekend met dit systeem. De Duitse sticker kost, afhankelijk van waar je hem koopt, tussen de 5 en 15 euro. In Duitsland kost het je 80 euro als je geen (goede) sticker hebt. Het systeem werkt tot nu toe goed en handhaven is niet moeilijk. Daarnaast is meer eenheid in de Europese wetgeving zeer welkom. Zeker als het gaat om milieu. De NKC wil die eenheid ook in het Europees parlement in Brussel aan de orde stellen. De gemeenteraad van Maastricht bespreekt de kwestie op 13 maart.

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS