Duitse kerstmarkten met camperplaats 2016

Nieuws

Het gaat weer richting Kerstmarkten. Razend populair als uitstapje. Leuk om in de sfeer te komen, gepofte kastanjes, glaasje Glühwein, Reibekuchen.  Maar op de bekendere markten is het daardoor vaak ook net iets te druk. Daarom deze keer eens een ander  rijtje. Vlak over de Duitse grens. Minder bekende en kleinere, maar daarom zeker niet minder leuke Kerstmarkten. En, ook wel zo fijn, de camperplaats ligt op loopafstand.

Oldenburg

De Lamberti-Kerstmarkt, van 22 November tot 22 December 2016
Leuke stad en kerstmarkt, hier kun je inclusief winkels wel 2 dagen vertoeven, camperplaats op loopafstand

Camperplaats Oldenburg

Op 22 november om precies 17.00 uur is de opening van deze kerstmarkt. Er zijn minstens een 125 redenen om deze markt te bezoeken, want zoveel kramen staan er. Vier weken lang is het historische raadhuis en de Schlossplatz het decor voor een markt met een rijk en gevarieerd aanbod. Kijk gelijk even naar het nieuwe winkelcentrum aan dit plein. Er is nu meer ruimte voor de kraampjes van de Lamberti-Kerstmarkt. Dat betekent: nog gezelliger verpozen bij een van de marktkraampjes met ‘Glühwein’ of ‘Feuerzangenbowle’, met boerenkool of andere winterse lekkernijen. En het betekent ook: nóg fijner slenteren en winkelen. Bij de kraampjes met hun kerstassortiment, die tot en met 22 december dagelijks open zijn, en in de vele winkels van de stad.

Openingstijden kerstmarkt:
Van 11:00 tot 20:30 uur, op de openingsdag van 17 tot 20.30 uur, tijdens de lange Nikolaus-Einkaufsnacht op 3 december tot 24:00 uur.

Emden

Engelkemarkt – 0ude binnenhaven met drijvende kerstmarkt, 21 november t/m 31 december 2016 (24, 25 en 26 december gesloten).
Leuke stadje en kerstmarktje voor 1 dag, camperplaats op loopafstand

Camperplaats Emden

In de Oostfriesischen zeehaven van de stad Emden is de kerstsfeer en kerstmarkt anders. Hij drijft. Je merkt aan alles hoe belangrijk de zee was en nog steeds is. De markt is te vinden aan een pittoreske kade, midden in het stadscentrum. Naast de heerlijkste gerechten en de vele shows is ook een boottocht door de zeehaven een echte aanrader. In de buurt van het stadhuis is het kerstdorp. Zelfs Sinterklaas is begin december hier van de partij.

Openingstijden kerstmarkt Emden: van 21-11 tot en met 23-12 en van 27-12 tot en met 31-12. Dagelijks van 11.00 tot ongeveer 20.00 uur.

DelftK.H.Kaemer

Leer

Kerstmarkt van 21 november t/m 30 december 2016

Leuk stadje en kerstmarktje voor 1 dag, camperplaats op loopafstand.

Camperplaats Leer

Tijdens de kerstmarkt wordt de oude binnenstad van Leer verlicht door meer dan 150.000 lampjes. Onder deze verlichting bevinden zich de traditionele kerststandjes, een kerstpyramide van 12 meter hoog, een grote Kerstman, sprookjeshutten en 200 verlichte kerstbomen. Omgeven door de geur van gebrande amandelen en Glühwein kunt u in kerstemming komen. Dagelijks van 10:00 uur tot 20:00, zaterdag open tot 24:00 uur en zondag van 11:00 – 20:00 uur. Op 24 december om 16:00 uur gesloten. Beide kerstdagen gesloten.

De kerstman doet vanaf 1 december tot 24 december elke dag om 17:30 een deurtje open van de adventskalender en heeft iets lekkers voor de kinderen.

Openingstijden kerstmarkt Leer: dagelijks van 10 tot 20 uur, zaterdag tot 24.00 uur, op zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

Nordhorn

Nordhorner Markt, met Nicolaasoptocht op 5 december, van woensdag 23 november tot en met woensdag 24 december 2016
Leuk stadje en kerstmarktje voor 1 dag en voor een 2e dag is de dierentuin ook een aanrader, camperplaats op loopafstand

Camperplaats Nordhorn

Ook hier duizenden lichtjes en een gevarieerd aanbod. Dat kan ook nog van dag tot dag verschillen omdat de aanbieders in de vele houten hutjes wisselen. Bijzonder is de Nicolaasoptocht op 5 december en de ambachtelijke zondagen waarop naast de vaste kraampjes met Advent kransen, raamdecoratie en nog veel meer worden gebouwd.

Openingstijden kerstmarkt Nordhorn:
Maandag – zaterdag 13.00 – 20.00 uur
Zondag 14.00 – 20.00 uur
Donderdag 24 december 11.00 – 14.00 uur

nordhorn

Krefeld

Kerstmarkt van 17 november 2016 tot 23 december 2016

Krefeld heeft ook een Stellplatz. Die ligt op zo’n 4,5 km van het centrum en de kerstmarkt. Maar de stadsbus stopt voor de deur en brengt je als je niet te ver wilt lopen.

Camperplaats Krefeld

Zeven dagen per week presenteren kooplieden, kunstenaars en creatieve geesten hier in liefdevol versierde houten huisjes hun aanbod. Een tien meter hoge kerstboom straalt in heldere schittering over het marktplein. Treed binnen in de bonte wereld van Kerstmis: talrijke gouden kerstballen en het uitgebreide aanbod van hout, textiel, glas en edelstenen, kostelijke bonbons, Finse honing, smakelijke peperkoek, een kruidige glühwein, de warme kachel in het Kersthuis – dit alles en nog veel meer wacht op u! En ook de binnenstad heet u natuurlijk welkom voor kerstwandelingen en christmas shopping.

Gemakkelijk te combineren met de Kerstmarkten in Moers, Duisburg en Düsseldorf die op ca. 25 minuten rijden liggen.

Openingstijden: dagelijks van 11:00 uur tot 20:00 uur.

duitsland-kerstmarkt-verlichting

Münster

Kerstmarkt van 21 november  t/m 23 december 2016
Net ver van Enschede. Je staat op een grote parkeerplaats aan de Schlossplatz, tussen het kasteel en het centrum dat op loopafstand is. Kan wat rumoerig zijn. Een alternatief is de camping, bus stopt voor de deur, maar de plaatsen zijn aan de krappe kant.

Camperplaats Münster

Camping Münster

Zodra de straten en pleinen van Münster worden versierd met duizenden lichtjes, kerstballen en kerstbomen begint het kerstgevoel weer te kriebelen. Dat gevoel wordt compleet wanneer de kerstkoren hun eerste klanken inzetten en de geur van Glühwein jouw zintuigen prikkelt. Kom gezellig slenteren langs de kraampjes en zoek tussen alle koopwaar naar snuisterijen en hebbedingen. Je doet hier inspiratie op voor het versieren van je eigen kerstboom en woonkamer. Vanuit de kerstmarkten wandel je gemakkelijk naar de vele winkels in Münster. Bewonder de mooie etalages en strijk neer op een terras om uit te rusten met een winterse lunch. Kortom, een verblijf in kerststad Münster staat garant voor kerstshoppen, sfeervolle kerstmarkten en culinaire verwennerij.

Openingstijden: Zondag tot en met donderdag 11:00 – 20:00 uur , vrijdag en zaterdag tot 21 uur , vrijdag 12 dec tot 22:00 uur.

kerstmarkt_munster

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!