gaskeuring

Duitse gaskeuring G 607 vervalt tijdelijk

Nieuws

In Duitsland is er de verplichte gaskeuring: de G 607. Per 31 december 2019 is deze eis echter tijdelijk komen te vervallen. De reden lijkt puur technisch.

Gebruikte apparatuur gaskeuring voldoet niet

In Duitsland is een tweejaarlijkse zogenoemde Gasprüfung – de G 607-keuring – verplicht. Campings kunnen zelfs vragen naar het goedkeuringsbewijs. Heb je er geen, dan mag de campinghouder je vragen te vertrekken. Duitse Gründlichkeit, maar wel zo veilig. Per 31 december 2019 is deze eis komen te vervallen. Reden: de gebruikte testapparatuur voldoet niet aan de norm.

De testresultaten zijn daardoor niet betrouwbaar. Dit blijkt uit de nieuwe richtlijn voor de HU-keuring van het Bundesministerium für Verkehr und Infrastruktur (BMVI). Het is opgenomen in het Verkehrsblatt 2019, Heft 24, Nr. 176, S. 871. Daarin staat dat de keuring vooralsnog tot 1 januari 2023 komt te vervallen. Tot die tijd wordt er gewerkt aan de apparatuur en komen er nieuwe richtlijnen voor de keuring.

Advies om gaskeuring toch aan te houden

Het Deutsche Verband Flüssiggas e.V. (DVFG) raadt iedereen dringend aan de tweejaarlijkse keuring aan te houden. Een positieve G 607-keuring is nog steeds hét bewijs voor een goed functionerende gasinstallatie. Het ontbreken van een keuringsbewijs kan bij een ongeval leiden tot aansprakelijkheidsstelling, aldus het verbond. Ook kun je problemen krijgen met de verzekering als een keuringsbewijs ontbreekt.

Ook gasdetectoren verdacht

In hetzefde Verkehrsblatt worden door het BMVI ook vraagtekens gezet bij de werking van gasdetectoren. Deze zouden vergelijkbare problemen hebben als de controleapparatuur. Het is daarom aanbevolen om met een gaslek-zoekspray te werken.

Naar de site van dvfg.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!