ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Duitse caravantrekker vooral groot
Duitse caravantrekker vooral groot
Caravans

Duitse caravantrekker vooral groot

  1. 3 juni 2015, 0:00
  2. 0 Reacties

In het kader van de uitreiking van de König Kunde prijzen in Duitsland werd een grote enquete gehouden onder caravanbezitters. Enkele vragen gingen ook over de trekauto die ze hadden en die ze het liefst zouden willen hebben. De uitkomst was niet echt verrassend. Bij onze oosterburen staat een kleine auto met een driecilinder turbo motor nog niet in de verlanglijst van meest geliefde caravantrekker. Wel hoog scoorden Volkswagen als merk en SUV als soort auto. Dat past dan bij onze nieuwe Trekauto van het Jaar, dat werd de Golf Sportsvan.

Ook de bus is populair als caravantrekkerVW T3 met caravan

Volkswagen Tiguan en Ford Kuga bovenaan

Groot moet het zijn. Daar waren de 3300 ondervraagde Duitse caravanbezitters het wel over eens. Voor 1150 van hen, dat is 35%, moest het ook een vierwiel aangedreven auto of SUV zijn. Op de tweede plek kwam de station wagon, of kombi zoals ze hem in Duitsland noemen. Die had de voorkeur van 30% van de ondervraagden. Op de derde plaats met 24% volgde de bus of van. Maar liefst 90% van de ondervraagden gaven aan een mogelijk trekgewicht van 1700 kilogram of meer noodzakelijk te vinden bij hun caravantrekker. Dan zit je in de klasse van een VW Tiguan (kwestie van smaak natuurlijk, maar wij vinden hem ook nog eens mooi), of een Ford Kuga. Daarmee hebben we meteen de twee merken en modellen genoemd die het meest geliefd zijn onder caravanbezitters in Duitsland. Wel staat VW met twee keer zoveel stemmen afgetekend op één en de Ford dus een heel eind daarachter pas op de twee plek. Slechts op één procentje volgt de nummer drie, Mercedes. Nemen we de Opel ook nog op in dit rijtje dan hebben we de vier merken die samen 50% van de genoemde caravantrekkers voor hun rekening nemen.

De Ford Kuga met caravanFord Kuga met caravan

Duitse caravanbezitters wisselen vaker van auto dan mensen zonder caravan. Na vijf jaar worden ze vervangen. Dat is de helft van de gemiddelde leeftijd waarop auto’s in Duitsland van de hand worden gedaan. Die ligt namelijk op 10 jaar. Wat is jouw favoriete caravantrekker. Welke auto heb je nu en welke zou je het liefste als caravantrekker willen hebben? Reageer. We zijn benieuwd.

Dit kan natuurlijk ookCaravantrekker

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS