ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Duitse Caravan van het Jaar 2019
Duitse Caravan van het Jaar 2019
Caravans

Duitse Caravan van het Jaar 2019

  1. 20 januari 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Voor de Duitse Caravan van het Jaar-verkiezing worden alle caravans verdeeld in vijf verschillende (prijs)categorieën. Daarnaast zijn er ook nog accessoire-groepen met elk een eigen winnaar. Veel blije gezichten gegarandeerd. Bijna 7500 lezers van het Duitse Caravaning brachten een stem uit. En de winnaars zijn…

Instap en compact

De minst dure caravans zitten in de instap- en compactcategorie. De winnaar van dit jaar is dezelfde als die van vorig jaar. De C’go van Dethleffs haalde 28,6% van de stemmen. Vlak erachter (27,3%) eindigde de Eriba Touring. Op de derde plaats de CaraOne/CaraTwo van Weinsberg. De beste niet-Duitse caravan in deze klasse – en daarmee de nummer 1 van de import – is de Adria Aviva.

Middenklasse (3x)

De middenklasse is in drie delen geknipt. De onderste en bovenste middenklasse en natuurlijk de middelste middenklasse. Deutsche gründlichkeit, zeg maar. De prijzen beginnen bij 15.000 euro. Opvallend: de top drie in het onderste deel is helemaal anders dan die van vorig jaar. De winnaar is de Fendt Bianco Activ/Emotion met een ruime 41,6% van de stemmen (foto boven artikel). Op twee eindigt de De Luxe van Hobby en op drie de Camper van Dethleffs (foto hieronder).

Camper Dethleffs Avantgarde

In het middensegment van de middenklasse – met prijzen vanaf 20.000 euro – wint de Saphir van Fendt. Krap 2,5% minder stemmen voor de nummer twee – de Bianco – eveneens van Fendt. Op plek drie de good old Südwind van Knaus.

In de bovenste helft van de middenklasse wint de Hobby Premium met 34,1 % van de stemmen. Op de plaatsen twee en drie staan caravans van het merk Fendt, respectievelijk de Tendenza en de Opal.

Top en Luxe

En dan is er natuurlijk de absolute top, het neusje van de zalm. Caravans met prijzen van zo’n 25.000 tot 77.000 euro vinden we in deze categorie. En nee, het is niet de duurste die de hoogste score weet te halen. Op de eerste plaats staat de Fendt Diamant, op de tweede plek de Fendt Brillant. Op de derde plek pronkt trots de Kabe Royal.

Accessoires

Welke accessoires zijn onmisbaar bij je caravan? De mover scoort hoog en als beste komt AL-KO uit de bus. Wist je trouwens dat je bij ons een AL-KO mover (foto hieronder) kunt winnen? Nee? Lees er hier dan alles over. De movers van Truma staan op de tweede plek en het merk Reich op de derde. Bij de voortenten en luifels wint Isabella voor Brand en DWT.

AL-KO Ranger

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS