camper van het jhaar 2020

Duitse Camper van het Jaar 2020

Nieuws

De Duitse Camper van het Jaar 2020; dat zijn er veel. Namelijk één van elke soort en ook nog eens onderverdeeld in prijsklassen. Bijna iedereen kan zo wel zeggen dat hij gewonnen heeft.

Bijna iedereen wint

Duitse campers van het jaar 2020

Precies 16.403 lezers van het Duitse blad Promobil brachten een stem uit. Ze konden daarbij dit jaar kiezen uit 223 campermodellen en 23 basisvoertuigen. Ga er maar aan staan. De Duitsers verdelen het aanbod naar soort en dan nog eens naar prijs. Zo zijn er elk jaar meerdere Campers van het Jaar. Een rangorde van basisvoertuigen en accessoiremerken maken de uitslag compleet.

Er is een categorie alkoofcampers, halfintegralen, integralen en buscampers. De buscampers kennen de compacte en de grotere buscampers. Bij de alkoven is er een verdeling in campers onder en boven de 50.000 euro. Bij de halfintegralen is dat bedrag 60.000 euro. Bij de integralen ligt die grens bij 80.000 euro. Bovenaan de prijsladder is er de categorie Luxusliner. Vandaar veel Duitse Campers van het Jaar 2020. Dan is er nog de groep basisvoertuigen. En ook de accessoiremerken doen mee als groep. Resultaat: een zaal vol winnaars.

De buscamper

De kleine compacte en de ruime grote. Bij de eerste groep wint voor de derde keer op rij de VW California (32,5% van de stemmen). Op respectievelijk de tweede en derde plek de Ford Nugget en de Marco Polo van Mercedes. Bij de grotere bussen staat de Malibu Van (19,1%) op de eerste plek. Op twee de Summit Prime van Pössl en op drie de Grand California van VW.

Malibu Van
De Malibu Van.

De alkoofcamper

In de categorie tot 50.000 euro wint de Dethleffs Trend A. Weinsberg staat op twee met de Cara-Home. Op drie de Sunlight A. Ook de groep boven de 50.000 euro heeft een Dethleffs als winnaar. De Alpa (17%) staat voor de tweede keer op rij bovenaan. Op twee de Adria Coral XL Axess/Plus. Op drie de Knaus Live Traveller.

Knaus alkoof
De Knaus Live Traveller.

De halfintegraalcamper

In de groep tot 60.000 euro wint wederom de Hymer Exsis T (foto boven artikel). Hij doet dat met 18% van de stemmen en voor de derde keer op rij. Op twee de Dethleffs Globebus T. Op drie de Carado T. Bij de import staat de Laika Ecovip – hij blijft Adria net voor – bovenaan.

Bij de halfintegralen vanaf 60.000 euro op de eerste en derde plek een Carthago. Namelijk de Chic c-line T (17,9%) en de c-tourer T. Daar tussenin trots op twee de Smove van Niesmann+Bischoff. Hij voorkomt een dubbelzege voor Carthago.

De integraalcamper

Tot 80.000 euro wint de Hymer Exsis I (25,4%). De nieuweling Weinsberg CaraCore imponeert met een tweede plek. Wat je noemt een droomstart. Op drie tenslotte de Knaus Van I. De Adria Sonic Axxess/Plus wint in de groep import.

Cara Core
De Weinsberg CaraCore.

In de groep vanaf 80.000 euro voor de derde keer op één de Arto van Niesmann+Bischoff (27,8%). Op twee de Chic e-line I van Carthago. Op drie de Chic c-line I uit dezelfde stal. Bij de import wint de Adria Sonic Supreme.

De Luxusliner

Geen verrassingen in deze groep. Op de eerste plek de Flair van Niesmann+Bischoff. Hij haalde maar liefst 35,3% van de stemmen binnen. Op twee de Charisma van Concorde. Op drie de Morelo Palace/Palace Liner.

N+B
Niesmann+Bischoff.

De basisvoertuigen en accessoiremerken

Geen veranderingen bij de groep basisvoertuigen. De Fiat Ducato staat met 56,4% van de stemmen bovenaan. Op twee de Mercedes Sprinter (36,6%). Op drie de VW Crafter met 19%.

De accessoiremerken zijn onderverdeeld in twaalf groepen. Bij de winnaars zien we AL-KO, Truma, Dometic, Thule-Omnistore, Oyster, Thetford en Büttner voorbijkomen.

Het complete overzicht in Promobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant