Tiny House

Duits koffiemerk gaat Tiny Houses verkopen

Caravans

Tchibo (spreek uit als tsjiebo) verkoopt koffie. Daarnaast is het ook een online webwinkel met af en toe hele bijzondere producten. Vanaf deze maand verkopen ze er ook Tiny Houses. Er komen drie verschillende modellen beschikbaar met een vanaf-prijs van 40.000 euro.

Drie maten

Een koffiemerk dat Tiny Houses verkoopt. Voor een webwinkel die zelfs al een keer eilanden in de aanbieding had is dat heel normaal. Timmerbedrijf Heinz Diekmann maakt drie maten Tiny Houses op een ecologisch verantwoorde manier. Ze staan op een verzinkt chassis met een tandem-as. Tiny house I is (lxbxh) 5,40 bij 2,55 bij 3,40 meter groot. Daarmee heb je een woonoppervlakte van 10 vierkante meter. Een spits dak en een veranda van twee vierkante meter zorgen voor een aaibaar uiterlijk. Maximaal gewicht van dit kleinste model is 3500 kilo. Zowel buiten als binnen is het gebruikte materiaal onbehandeld vurenhout. Dat zorgt voor een erg knus interieur.
Tiny Houses
Tiny House II heeft een plat dak en lijkt wat meer op een houten wooncontainer. Hij is met zijn 3,95 meter hoog genoeg om binnen twee verdiepingen te creëren. Zo ontstaat er onder het bed ruimte voor andere zaken. Twaalf vierkante meter woonoppervlakte, houten planken aan de buitenkant en onbehandeld vuren binnen. Bad, toilet en kleine keuken zitten er in. Dit model is er vanaf 50.000 euro.
Tiny Houses 1
In Tiny House III heb je de beschikking over een slaapoppervlakte van vier vierkante meter, wat plaats biedt aan maximaal vier personen. De afmetingen van dit grootste model zijn (lxbxh) 6,60 bij 2,55 bij 3,95 meter. Daarmee kom je uit op een woonoppervlakte van 16,4 vierkante meter. Dat is zonder de slaapruimte. Het heeft, als enige, in de badkamer een aparte douche. Verder lijken de huisje qua inrichting erg op elkaar. Het grootste model is er vanaf 60.000 euro.
Tiny Houses 2

Compleet interieur

Hoewel de oppervlakte niet al te groot is zit alles er in: composttoilet in de badkamer, wastafel en spiegel. In een hoekje van de woonkamer bevindt zich de kleine keuken. De bank kun je ombouwen tot bed. Net als een caravan kun je het Tiny House op de walstroom aansluiten. Ook is er een buitenaansluiting om de watertank te vullen. Voor de verlichting binnen zorgen zes led-spots. Verwarming en een rookmelder zitten er standaard in. Voor de ramen zit verduistering en een hor. WLAN zit er ook op, dus internet heb je altijd bij je.
Je moet zelf nog even zorgen voor de zogenaamde Zulassung beim TÜV, de keuring. Die kost 650 euro. Vanaf 15 mei kun je bij de koffieboer informatie opvragen over de Tiny Houses. Vanaf 26 juni gaan ze in de verkoop.
www.tchibo.de
Tiny House

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!