ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Droomreizen op de Caravan Salon 2017
Droomreizen op de Caravan Salon 2017
Beurzen

Droomreizen op de Caravan Salon 2017

  1. 4 augustus 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Dit jaar zie je deze droomreizen: Allgäu, de Baltische Staten en St. Petersburg. Het Bajkalmeer en Mongolië. Het hart van Frankrijk.  Panamericana – van Vuurland tot aan de Caribbean. En een campertocht van Düsseldorf naar Peking.

Traumtouren Kino laat droomreizen zien

Het Traumtouren-Kino op Caravan Salon Düsseldorf (26 augustus tot en met 3 september 2017) betovert jaarlijks menig toeschouwer. Nieuwe routes voorzien van spectaculaire beelden en adembenemende impressies. Het Traumtouren-trio Janette Emerich, Konstantin Abert en Uwe Hamm heeft wederom een spannend programma samengesteld. Zes multivisionshows over fascinerende reizen in verre oorden zijn te zien. Dagelijks van 10:30 uur tot 16:30 uur in een cyclus van een uur. Het Traumtouren-Kino (kun je vinden in conferentiezaal 10.1 in hal 10). Het bezoek aan de shows is bij het ticket inbegrepen.

Programma en tijden: Allgäu

11:00 Allgäu – winterkamperen in de Alpen
In Duitsland zijn hebben steeds meer mensen een camper. Dat is begrijpelijk, er zijn veel bijzondere plekken die ontdekt willen worden. Dit jaar trekken de Traumtourenmakers in hun eigen vaderland naar het mooie Allgäu. Maar dan wel in de winter. Dus laad volle gasflessen in de camper en trek eropuit. Ze doorkruisen meerdere weken het gebied tussen het Bodenmeer en Obersdorf. Beklimmen besneeuwde bergkammen van de Allgäuer Alpenregio. Kijken over de schouders mee van ambachtelijke hoornsleemakers. Leren hoe traditionele ‘lederhosen’ worden bestikt. Wandelen door pittoreske bergdorpjes en bezoeken de beroemde kastelen bij Füssen. Indrukwekkende foto’s en video-opnames tonen de bijzondere schoonheid van deze vakantieregio. Ze maken duidelijk dat een bezoek in de winter een grote aantrekkingskracht heeft.

12:00 Baltische Staten en St. Petersburg

Bajkalmeer en Mongolië

13:00 Het Bajkalmeer en Mongolië
Met de eigen camper dwars door Siberië tot aan het Bajkalmeer rijden. Niet eerder was het zo eenvoudig. Over een landweg bereik je veilig en goedkoop het grootste meer ter wereld. Via Riga, Moskou, de Oeral en Siberië over veelal goede wegen. Zo kun je met een heel gewone camper tot aan de oever van het Bajkalmeer komen. Geniet van het glasheldere water van de Siberische Oceaan. Het grootste zoetwaterreservoir van onze aarde, ingebed in een sprookjesachtig landschap.
Is het Bajkalmeer bereikt, dan ligt Mongolië praktisch om de hoek. Mongolië is een unieke, reusachtige natuurlijke staplaats. De groene steppen, wilde paarden- en kamelenkuddes. De bijzondere ontmoetingen met herders. Je zult het nooit meer vergeten. Wat is er mooier dan het in slaap vallen onder een hemel bezaaid met duizenden sterren die je door het eigen dakvenster ziet. Mongolië staat voor een van de laatste grote reisavonturen zonder verkeersborden en parkeertarieven, zonder wifi en McDonalds. Er zijn voldoende geasfalteerde wegen zodat je dit uitgestrekte en wilde land ook met een normale camper kan doorkruisen. Azië-expert Kostya Aber neemt de bezoekers van het Traumtouren-Kino mee op deze avontuurlijke reis.

Het hart van Frankrijk

14:00 Het hart van Frankrijk – per camper van de Loire naar de Atlantische Oceaan
Denk je aan Frankrijk, dan denk je spontaan aan goede wijn. Of aan de Eifeltoren in de stad van de liefde. Of de zonnige Côte d’Azur. Maar Frankijk heeft veel meer te bieden. Hoe kun je de heerlijke landschappen beter verkennen dan per camper? Janette Emerich neemt de bezoekers mee op een afwisselingsrijke campertour. Met veelzeggende beelden en verhalen lukt het haar hierbij om het savoir vivre van de zuiderburen over te brengen. Van de Elzas gaat het via de Grand Ballon en de mosterdstad Dijon naar het dal van de Loire. Romantische kastelen en burchten sieren als diamanten het Loire- dal. Het reusachtige Château Chambord, het waterslot Chennoneau. Of de uitbundig vormgegeven tuinen van Château Villandry. De moeite van het bezichtigen meer dan waard. In het Traumtouren-Kino voert de tocht door historische turfsteenkelders, mystieken druipsteengrotten en wijnbergen. Aan de Atlantische kust lijkt de tijd in de dorpen op het schilderachtige Ile de Ré stil te hebben gestaan. De hoogste wandelduin van Europa bij Arcachon is indrukwekkend. Net als de historische steden Bordeaux, Nantes en Vichy. Of de Middeleeuwse dorpen Beynac, Rocamadour en Salers. Aan het einde van de tocht wacht het wonderbaarlijke landschap van de Auvergne met de bijzondere vulkaankegels.

Droomreizen

Panamericana

15:00 Panamericana – van Vuurland tot aan de Caribbean
Janette Emerich en Uwe Hamm, zijn de Amerikaspecialisten. Ze begeleiden al meer dan tien jaar avontuurlijke camperreizigers. Zes maanden lang trekken ze langs het meest spectaculaire traject ter wereld. De Panamericana. Het verbindt het Amerikaanse dubbel-continent van de zuidpunt van Zuid-Amerika in Vuurland tot aan de ijszee van Alaska. Geen andere route brengt de veelzijdigheid van onze planeet zo indrukwekkend in kaart. In hun show nemen de gepassioneerde fotografen de bezoekers van het Traumtouren-Kino mee op een fantastische reis. Hoogtepunten zijn onder meer het oorverdovende afkalven van gletsjers. De eindeloze uitgestrektheid van het zoutmeer in Altiplano. De aanblik van de lava boven de actieve Villarica-vulkaan. De zandduinen in de Atacamawoestijn. Maar ook verlaten Inca-steden en duizelingwekkende Andespassen. Vibrerende grote steden en exotische markten van inheemse stammen. Ook de unieke natuur en het dierenrijk komen ruim aan bod. Beelden die je niet loslaten en waardoor je het liefst meteen achter het stuur springt.

Van Düsseldorf naar Peking

16:00 Düsseldorf – Peking. Over een landweg naar het Rijk in het Midden
Met de eigen camper van Düsseldorf naar China rijden, gaat dat eigenlijk wel? “Maar natuurlijk!” zegt Kostya Abert, die sinds meer dan drie decennia in het Wilde Oosten per camper onderweg is. Van Düsseldorf naar Peking in een camper – hier wacht een fantastisch en afwisselingsrijk avontuur op de toeschouwers. Steeds verder naar het Oosten. De altijd opkomende zon tegemoet. Dwars door Oost-Europa, de Wolga- delta en de Kazach-steppe. De reis voert langs de legendarische Zijderoute met de oriëntaalse handelssteden Chiwa, Bucharea, Samarkand en Kashgar. Na een paar woestijnen, hooggebergtes en steppen bereik je in slechts twee maanden Peking.

www.caravan-salon.nl

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Beurzen, Onderweg NIEUWS