D43 UP Dreamer

Dreamer D43 UP compact met plek voor vier

Campers

Slechts 5,41 meter lang en toch plek voor vier personen. Dat is is de Dreamer D43 UP. Het Franse buscampermerk heeft inmiddels de naam anders te zijn.

D43 UP: dakraam ondanks hefdak

Het was Dreamer die als een van de eersten met een panorama-dakraam kwam. Dat zorgt voor een ongekend ruimtegevoel in een buscamper. We zien het nu bij meerdere fabrikanten. Dreamer blijft dit dakraam trouw. Ook in dit model met hefdak. Het raam zit nog vóór het dak. En daarmee zou dit weleens de eerste buscamper met panorama-dakraam én hefdak kunnen zijn.

D43 UP panorama-raam
D43 UP: panorama-dakraam vóór het hefdak.

De D43 UP is gebaseerd op de D42 en heeft dezelfde – zeker voor dit merk – klassiek te noemen indeling. Het tweepersoonsbed – met de bedmaat 190 bij 120 centimeter – staat dwars achterin. Aan de bestuurderskant de badkamer met toilet. Basisvoertuig is de Fiat Ducato. De bus is 2,05 meter breed. Door het hefdak is deze uitvoering iets hoger, namelijk 2,05 meter. Hij mag maximaal 3300 kilo wegen. Bij een leeggewicht van 2895 kilo blijft er een laadvermogen over van 405 kilo.

Actiemodel Red Addict nu op CMT

De D43 UP – nu te zien op de CMT beurs – is er ook als Red Addict. Dit actiemodel is uiteraard uitgevoerd in het rood metallic. Daar steken de nodige mat zwart uitgevoerde details mooi bij af (foto boven artikel). Wil je hem bekijken in Stuttgart? Het kan vanaf vandaag. De CMT-beurs duurt tot en met zondag 19 januari. De buscamper is te vinden in hal 10, stand 10D53.

Naar de site van Dreamer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant