ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dopfer 492 A, alkoof voor wie de ruimte wil
Dopfer 492 A, alkoof voor wie de ruimte wil
Campers

Dopfer 492 A, alkoof voor wie de ruimte wil

  1. 25 november 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Als je veel ruimte weet te waarderen is een alkoof zo gek nog niet. De nieuwe 492 A van de Duitse camperbouwer Dopfer heeft de achterwielaangedreven Mercedes Sprinter als basis. Je kunt echter ook kiezen voor de Iveco Daily met een comfortabele rondzit achterin.

Overal de ruimte

Die comfortabele rondzit achterin is meteen het opvallendste kenmerk van deze indeling. Of je nou met het hele gezin voor het avondeten gaat zitten of ’s avonds met zijn tweetjes voor een glaasje wijn; je hebt lekker de ruimte. Hij is desgewenst ook nog om te bouwen naar een extra bed. Boven de rondzit heb je de nodige kastruimte ter beschikking, in de bovenkastjes rondom. Slapen doe je voorin boven de cabine. De alkoof heeft het bed in de lengterichting. Dat ligt, mede door het Froli-veersysteem en de koudschuimmatras, voortreffelijk. De ladder naar boven klapt, als je hem niet nodig hebt, gemakkelijk naar de zijkant. Zowel links als rechts onder het bed bevindt zich een grote kast voor het opbergen van kleding.

Dopfer rondzit

Raumbad

Achter de alkoof is plaats voor het sanitair. Een zogenaamd Raumbad, want je kunt er één grote badkamer van maken. Aan de ene kant van de camper zien we de douchecabine en het toilet, aan de andere kant de wastafel met opbergruimte. Doe aan weerszijden de schuifdeur dicht en je hebt ook hier lekker de ruimte. Na het sanitaire gedeelte en voor de rondzit is de hoekkeuken gesitueerd. Met daar tegenover de toegangsdeur. Dubbele wasbak en drie pitten, grote koelkast naast de deur met daaronder een lade voor bijvoorbeeld schoenen. Boven de koelkast is plek om de tv op te hangen.

Dopfer bad

Uitzicht rondom

In de zithoek aan drie kanten een raam dat je open kunt zetten. Je hebt dus een mooi uitzicht naar alle kanten. Optioneel is het Heki-dakluik boven de zithoek. Ook bij de keuken een raam en ventilatie. Het bad heeft standaard ventilatie, maar je kunt hier ook kiezen voor een dakluik. In de alkoof tenslotte ook aan elke kant een raam dat open kan. Lekker veel licht en lucht in de hele camper.

Dopfer alkoof

Ook in de winter

De watertanks zijn vorstvrij geplaatst en alle waterkranen zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Voor de verwarming zorgt een Alde-vloeistofverwarming. Het maakt deze alkoof ook tot een prima camper om mee op wintersport te gaan. Standaard is er een 80 liter gastank aan boord. De verlichting is van het energiezuinige led-type en er zijn voldoende stopcontacten voor 230 volt en usb aanwezig. De zelfdragende opbouw is gemaakt uit het hagelbestendige gfk. De garage is ruim genoeg om twee fietsen te kunnen herbergen.

Dopfer keuken

De 492 A is 7,5 meter lang, 2,35 meter breed en afhankelijk van het gekozen basisvoertuig tot 3,40 meter hoog. Zoals gezegd, voor de basis is keus uit de nieuwe Mercedes Sprinter of de Iveco Daily. Aan de eerste, op de Sprinter 516 CDI, hangt een prijskaartje van 172.800 euro. De tweede, op Daily 50 C18, kost 184.700 euro. De prijzen zijn exclusief bpm. Voor beide campers heb je een C-rijbewijs nodig.

www.dopfer-reisemobilbau.de

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS