Frieda Lufitg exterieur

Doorwaaien in de Frieda Luftig van Flowcamper

Campers

Vanufaktur bouwt buscampers, waaronder de succesvolle Flowcamper. Recent kregen de VW T6 modellen nieuwe namen: Frieda en Fritz. En er kwam een Mercedes Vito buscamper bij: de Frieda Stern (met ster dus). Nu is er een nieuwe VW Frieda-variant: de Frieda Luftig, de luchtige Frieda. Met twee schuifdeuren.

Nog meer buiten naar binnen

Luftige Frieda keukenDe buscamperbouwer uit het Duitse Hagen heeft er duidelijk plezier in. Hij maakt er een hele familie van. Voor de camperaar die helemaal gaat voor het buitengevoel is er nu de nieuwe Frieda Luftig. Oftewel luchtige Frieda. Want behalve de standaard schuifdeur aan de rechterkant zit er ook zo’n zelfde aan de linkerkant. Zet ze tegelijk open en je waait heerlijk door in je busje. Alsof je buiten zit. Nog meer frisse lucht binnen en nog meer uitzicht naar buiten. Doe je daarbij ook nog het grote sky dak open, dan maak je van je bus een buitenkeuken. Of buitenbed.

Ook als 4Motion

De keuken kreeg twee extra klaptafels. Hierdoor kun je ook buiten de bus koken. Heb je het warm gekregen van het koken, dan kun je meteen buiten douchen. Een buitendouche zit er namelijk ook standaard bij. Met een peesrail aan de chauffeurskant kun je ook aan die kant een luifel hangen. Een luifel aan elke kant vergroot het te gebruiken leefoppervlak. De Frieda Luftig is op verzoek – net als de gewone Frieda – leverbaar als vierwielaangedreven 4Motion. Ook is een extra stevig chassis voor het echte off-road werk mogelijk. De Luftig is precies 800 euro duurder dan de gewone versie. De prijs in Duitsland is 40.400 euro. Tel er nog zo’n 12.000 euro bij voor onze bpm en hij staat voor je deur.
Luftige Frieda Flowcamper
www.flowcamper.de
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!