ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dometic neemt Kampa over
Dometic neemt Kampa over
Nieuws

Dometic neemt Kampa over

  1. 4 december 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Dometic maakte gisteren de overname van Kampa bekend. Het jonge innovatieve en snelgroeiende bedrijf is marktleider op het gebied van airtenten in Engeland. Ze leveren ze bijna alles op kampeergebied, van voortent tot afdruiprek. Kampa kan dankzij de overname verder groeien en Dometic versterkt zijn marktpositie.

Vanuit Nederland

Asset Light Strategy, zo heet de constructie die Kampa gebruikt. Het hoofdkantoor van Kampa staat in het Engelse Essex, maar de productie voor heel Europa vindt in Nederland plaats. Het centrale magazijn verzorgt vanuit ons land ook de distributie voor alle Europese landen. De omzet voor 2018 zal naar verwachting uitkomen op zo’n 45 miljoen euro. Dometic verwerft met Kampa niet alleen een speler in Europa, maar krijgt ook toegang tot de Afrikaanse markt en het Midden-Oosten.

DometicWinstpotentie

Dometic verwacht van Kampa een flinke groei; het bedrijf staat bekend om zijn marktdynamiek en winstpotentie. Tel daar een sterk management en de positie als marktleider bij en de blije gezichten bij het nieuwe moederbedrijf zijn te begrijpen. Juan Vargues, president en CEO begroette zijn nieuwe collega’s hartelijk. “We heten Kampa en zijn medewerkers hartelijk welkom. Deze acquisitie is onderdeel van onze strategie om onze aanwezigheid in het aftermarket-segment te versterken. Kampa versterkt ons wereldwijde aanbod en maakt ons nog belangrijker voor huidige en toekomstige klanten”.

Myles Salmon van Kampa voegt toe: “We zijn marktleider bij de air tenten, met zeer gebruiksvriendelijke producten. In Dometic vinden we een ongelofelijk goede thuisbasis, waarbinnen wij onze internationale expansie kunnen voortzetten en versnellen.” Met de overname is een bedrag van 56 miljoen euro gemoeid. Er zal voor zo’n 9,5 miljoen aan aandelen worden uitgegeven om een financiële basis te leggen voor 2019 en 2020.

www.dometic.nl

Dometic Kampa  Kampa Dometic

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS