yoga camping

Doelgroepcamping: campings voor yogaliefhebbers

Kamperen

De meeste campings richten zich op stellen en gezinnen. Toch zijn er ook speciale doelgroepcampings, waar kampeerders gelijkgestemden kunnen ontmoeten. De komende tijd lichten we er een aantal uit, te beginnen met campings voor yogaliefhebbers.

Yoga is razend populair. De yogastudio’s schieten als paddenstoelen uit de grond en ook het aanbod van onlinelessen is de laatste tijd flink gestegen? Gek? Helemaal niet. We hebben het druk, moeten steeds meer van onszelf en ervaren dus ook meer stress. Ontspannen is daarom noodzakelijk en sommigen doen dat het liefst tijdens een yogasessie. Veel campingeigenaren spelen daar handig op in en bieden hun gasten een wekelijks yogalesje aan. Op sommige campings gaan ze echter nog veel verder. Daar kunnen de kampeerders zelfs iedere dag aan yoga doen. Wij zetten vijf campings voor yogaliefhebbers voor je op een rijtje, in zowel binnen- als buitenland.

5 campings voor yogaliefhebbers

Mind Walk Workshop
Mindfull wandeltocht. (Foto: De Lemeler Esch)

1

De Lemeler Esch in Lemele
Op deze natuurcamping in Overijssel kan iedereen – ervaren of niet – in de zomermaanden yogalessen volgen. Ook voor kinderen zijn er speciale lessen. Geen yoga, maar wel mindfull bezig zijn? Dat kan ook. De camping biedt namelijk ook een Mind Walk Workshop aan: wandelen gecombineerd met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

2

Camping Buitenland in Zandpol
Anders dan de naam doet vermoeden, ligt camping Buitenland gewoon in Nederland. In Drenthe welteverstaan. Op de camping kun je niet alleen yogalessen volgen, maar ook meedoen aan een koudetraining volgens de Wim Hof-methode. Buitenlands eigen Ice Man Wiebe Otten begeleidt welwillende campinggasten bij ademhalingsoefeningen en een onderdompeling in het ijsbad. Op de website van camping Buitenland lees je er meer over.

yoga
Ontspan!

3

Camping Mandala in Prads Haute-Bléone, Frankrijk
Deze camping voor yogaliefhebbers in Zuid-Frankrijk is een paradijsje als je van rust en natuur houdt. Je kunt er met je eigen kampeermiddel terecht, maar er zijn ook yurts of eco-chalets te huur. En natuurlijk wordt er aan yoga gedaan. In het hoogseizoen kun je iedere ochtend deelnemen aan een sessie. Meer weten? Kijk dan hier.

camping Mandala
Yoga met prachtig uitzicht op camping Mandala! (Foto: camping Mandala)

4

Camping Les Cigales in Moliets-Plage, Frankrijk
Hou je niet alleen van yoga, maar ook van surfen? Dan is het Vegan Surf Camp op Camping Les Cigales misschien wel wat voor jou. Iedere dag kun je yogasessies volgen en tussendoor lekker surfen. Bij aankomst staat je tent klaar en iedere dag wordt je potje gekookt. Ontspannender wordt het niet! Meer info vind je hier.

Vegan Surf Camp
Surfen en ontspannen! (Foto: Vegan Surf Camp)

5

Camping Tamaro in Tenero-Contra, Zwitserland
Deze luxe camping ligt aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore. In tegenstelling tot de eerder genoemde campings is dit geen kleinschalige natuurlijke camping. Op Tamaro zal het de vakantieganger aan niets ontbreken, dus ook niet aan yoga. Stretchen en ontspannen met uitzicht op de bergen? Kijk dan hier.

camping Tamaro
Alle handjes de lucht in! (Foto: camping Tamaro)

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings voor yogaliefhebbers. Welke mag volgens jou echt niet in dit rijtje ontbreken? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!