De buurtcamping 2019

Dit jaar twee keer zoveel Buurtcampings

Nieuws

In het zevende jaar op rij dat de Buurtcamping bestaat, groeit hij nog steeds. Het aantal is bijna verdubbeld: van twintig vorig jaar naar 37 dit jaar. Steeds meer actieve bewoners nemen het initiatief om een camping in hun eigen buurt te organiseren.

Opsteker voor de buurt

Kloven worden gedicht, netwerken opgebouwd en talenten uit de buurt benut. Ook de buurtbewoner met kleine beurs kan op deze manier een weekend kamperen. Zo kunnen dit jaar ongeveer tweeduizend mensen toch even weg. Em dat is een belangrijk uitgangspunt van De Buurtcamping. Een derde van de kampeerders is betalende buurtbewoners. Een derde van de plekken is gereserveerd voor vrijwilligers op de camping. En een derde voor bewoners met een kleine portemonnee.

Iedereen een kampeerplaats

De Buurtcamping zorgt ervoor dat iedereen kan kamperen in het park om de hoek. Al dan niet met eigen tent. Als je een kampeerplaats reserveert, kan je als campinggast bijdragen aan de kampeerspullen of een kampeerplek doneren aan een gezin. Waar gemeenten worstelen met de complexe problematiek van segregatie en integratie, biedt De Buurtcamping een eenvoudige oplossing. De hele buurt ontmoet elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen park. Verschillen vervagen op een camping. Je ziet namelijk niet in wat voor auto iemand rijdt of waar de boodschappen worden gedaan. Iedereen is gelijk en helpt elkaar.
De buurtcamping 2019

De Buurtcamping, dat zijn wij

Kamperen in je eigen wijk. De kracht van De Buurtcamping valt of staat bij de inzet van bewoners − oftewel lokale campingbeheerders − en honderden vrijwilligers. Als opleidingstraject zorgt stichting De BuurtCampus ervoor dat actieve buurtbewoners worden opgeleid tot sociaal ondernemer. Dit kunnen ze met De Buurtcamping meteen in de praktijk brengen. Met workshops en trainingen leren ze alles over onderwerpen als vergunningen, vrijwilligerscoördinatie, buurtactivatie en veiligheid. Vóór de buurt, maar ook dóór de buurt.
Paula Terpstra, directeur van De Buurtcamping: “Het is bijzonder om te zien dat verschillen zo makkelijk vervagen op De Buurtcamping. Er is weinig nodig om contact te maken op de camping en het is gaaf om te zien dat die contacten vaak blijven nadat de Buurtcamping is afgelopen. Er zijn waanzinnig veel enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de campings daar zijn we heel trots op.”
Een kampeerplek reserveren
De kaartverkoop voor De Buurtcamping 2019 is in volle gang. Op www.debuurtcamping.nl kan je zien of er een Buurtcamping is bij jou in de buurt en kan je een kampeerplek reserveren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant