kerstmarkt

Dit jaar geen (Duitse) kerstmarkt?

Nieuws

Voor veel mensen een jaarlijks uitje: een kerstmarkt bezoeken in Duitsland. Dit jaar dreigt dat uitje te vervallen. Ook in eigen land zijn veel kerstmarkten afgelast.

Niet welkom op Duitse kerstmarkt

geen duitse kerstmarkten

Zelf zijn we dol op een bezoek aan de Duitse kerstmarkten. Kijken naar de uitgestalde prullaria en sfeer snuiven. En dat onder het genot van een mok glühwein en een bratwurst. Helaas lijkt het erop dat we de Weihnachtsmarkt een jaartje moeten overslaan. De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is de eerste die ons oproept om vooral thuis te blijven. Uiteraard vanwege het coronavirus. Voor Duitsland zijn wij een rood gebied. Dat wil zeggen dat je als bezoeker een recente negatieve coronatest moet hebben. Of je moet in quarantaine. In de aan Nederland grenzende deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen ben je als Nederlander nog welkom. Je moet dan wel binnen 24 uur weer vertrekken. Dat wil de CDU in Noordrijn-Westfalen nu veranderen in ‘helemaal niet welkom in kersttijd’. Hiermee willen ze voorkomen dat we ook dit jaar massaal de kerstmarkten bezoeken.

Ook in eigen land onzeker

De Duitse kerstmarkten lijken in ieder geval door te gaan. Met een toegangscontrole, strenge hygiënemaatregelen en bezoekersregistratie. Maar ondanks deze maatregelen wil men de drukte beperken. Zoals gezegd zijn we dit jaar niet welkom. Het alternatief is een kerstmarkt in eigen land, maar ook hier is veel onzeker. Zo valt op de site van Kerststad Valkenburg te lezen dat het dit jaar allemaal doorgaat. De jaarlijkse Winterfair in Garderen – kerst in Dickens-stijl – is afgelast. Ook de bijzondere kerstmarkt in Vesting Bourtange bij Groningen gaat niet door dit jaar. Evenals de Royal Christmas Fair in Den Haag. Je kunt je – gezien de te verwachten drukte – ook afvragen of het laten doorgaan van een kerstmarkt in deze tijd überhaupt wel verstandig is. Dan maar met een glühwein series bingewatchen op Netflix? Harry Potter, Lord of the Rings of alle kerstfilms op een rij? Ach, ook dat kan heel gezellig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant