ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dieselprijs fors omhoog in België
Dieselprijs fors omhoog in België
Nieuws

Dieselprijs fors omhoog in België

  1. 31 december 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Voor Nederlandse dieselrijders loonde het al een tijdje niet meer om over de Belgische grens te gaan tanken. Per 1-1-2018 gaat de dieselprijs bij onze zuiderburen per tankbeurt van 50 liter € 3,81 euro omhoog.

dieselprijsAccijnzen diesel omhoog

We klagen wel eens als we horen wat een Belg aan wegenbelasting moet betalen. Een schijntje, vergeleken met onze mrb. Laat het in Belgenland nou ook niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn zijn voor de dieselrijder. Daar worden per 1 januari de accijnzen aangepast. En dat gaat de gemiddelde dieselrijder daar zo’n 4 euro per tankbeurt kosten meld de Belgische site HLN.  De prijs staat vandaag (31-12-2017) al op het hoogste peil sinds oktober 2014. Per 1 januari wordt regelgeving van kracht (het zogenaamde cliquet-systeem) die bepaalt dat elke eventuele prijsverlaging voor de helft zal worden omgezet in een accijnsverhoging.

Dieselprijs hoger dan die van benzine

Per 50 liter diesel die je tankt scheelt dat 3,81 euro. Benzine zal per tankbeurt ongeveer een euro goedkoper worden. Dat komt door een accijnsverlaging. Bedoeling is om de accijnzen op benzine en diesel uiteindelijk gelijk te trekken. Enige voordeel dat een diesel dan nog heeft is het lagere verbruik. Daardoor zal nog slechts 3% van de Belgische particulieren goedkoper uit zijn met een diesel, zo berekende mobiliteitsorganisatie VAB. Verwachting is dat in de winter de diesel duurder zal zijn dan benzine.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

MEER Nieuws NIEUWS