Esprit interieur

Dethleffs zet Esprit integraal op een hoger niveau

Campers

Dethleffs tilt zijn Esprit integraalserie een niveau hoger met een flinke dubbele bodem en een nieuw interieur. Er komen vier winterharde indelingen met een lengte van 7,81 meter.

Dethleffs Esprit weer helemaal bij de tijd

Bij de vorige Esprit was er keus uit twee indelingen. De nieuwe is er in vier smaken. Twee keer met enkele bedden, twee keer met een queensbed. De zithoek is er ook in de moderne versie met de banken tegenover elkaar. Dat zijn de EBL en DBL. Handig: van beide langsbanken maak je voor onderweg een zitplaats met gordel. Hij is er ook met een klassieke L-vormige bank in de zithoek. Dat zijn de EB en DBM. Voluit staat er in de naam nog 7150-2 voor de letters. De nieuwe voorkant van de Esprit vertoont gelijkenis met de Trend integraal. De ramen zijn ingelegd. De toegangsdeur is maar liefs 70 centimeter breed.

Esprit

Het comfort in de nieuwe Esprit ligt duidelijk op een hoger niveau. Dat zie je bijvoorbeeld aan de cabinestoelen. Ze zijn van het merk SKA. In de GT-versie zijn ze luchtgeveerd, met verwarming én verkoeling. Ze zijn oneindig verstelbaar. Ook nieuw is de 26 centimeter hoge dubbele bodem. Die zorgt voor veel opbergruimte én maakt de Esprit winterhard. Je kunt er dus het hele jaar door mee op pad. Het interieur is smaakvol uitgevoerd in beige- en grijstinten. De kastkleppen zijn uitgevoerd in hoogglans. Dethleffs spreekt van ‘de Scandic look met feelgood-karakater’. Een frisse Scandinavische bries. Een geprofileerd houtdecor dat een natuurlijke uitstraling geeft. Modern design dat een huiselijk comfort uitstraalt, aldus de fabrikant. 

Ook als Gran Turismo

Standaard heeft de Esprit 140 pk onder de kap. Basis is de voorwielaangedreven Fiat Ducato met AL-KO chassis. Verder zijn ABS, ESP, ASR, Hill Holder en Hill Descent Control standaard aanwezig, evenals airbags voor beide reizigers. De Esprit GT heeft een aantal zaken extra. Zo zien we o.a. aluminium velgen en chroomaccenten op het dashboard. De eerder genoemde luchtvering op de cabinestoel en led-dagrijverlichting zitten ook op de GT. Alle modellen hebben een maximaal toelaatbaar gewicht van 4250 kilo, op te hogen tot 4500 kilo.

Esprit queensbed

Dethleffs Esprit I 750-2 EB


Basis: Fiat Ducato, AL-KO chassis, vanaf 140 pk
Afmetingen (lbh): 7.81 / 2.33 / 2.98 meter
Zit- / slaapplaatsen:
2 / 4
Gewicht: 4250 kilo
Prijs: vanaf 112.990 euro

 Naar de site van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!