ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dethleffs presenteert 638 kg lichte Coco
Dethleffs presenteert 638 kg lichte Coco
Caravans

Dethleffs presenteert 638 kg lichte Coco

 1. 10 augustus 2017, 17:00
 2. 5 Reacties

Niet minder dan de unieke combinatie van lichtgewicht, bijzonder design en multifunctionaliteit. De naam is Coco, zijn gewicht slechts 638 kilo. Op de komende Caravan Salon voor het eerst te zien.

Coco nieuwe lichtgewicht van Dethleffs

Tellen we de dissel mee, dan is hij 5,85 meter lang. Doen we dat niet dan blijft er 4,25 meter over voor de opbouw. Hij is 2,33 meter hoog en is zoals geschreven ultra licht met een schamele 638 kilo. Het ging bij de ontwikkeling vooral om het gewicht, maar hij moest ook functioneel zijn. En ook het design moest opvallen en aanspreken. Dethleffs noemt hem zelf de Next Generation caravan.

De bouwwijze van de Coco is compleet nieuw, van chassis tot opbouw. In het persbericht spreekt Dethleffs over effectieve oplossingen waarbij maximaal gebruik is gemaakt van een speciale bouwwijze. Het ontwerp wordt bionisch genoemd. We denken dat ze daarmee een verbeterde versie bedoelen.

Cocooning en Comely

De naam is een samenvoeging. Het eerste Co verwijst naar de Engelse term Cocooning. Dat staat voor knus en gezellig samenzijn en je afsluiten voor de buitenwereld. De tweede Co staat voor Comely. Letterlijk is dat bevallig. Netjes, fatsoenlijk, zoals het hoort geeft het woordenboek verder nog aan. Of, zoals het in het persbericht staat: “Lekker vertrouwd, eigen maken, sierlijk, mooi, modern en aantrekkelijk en vertegenwoordigt het gevoel van ruimte die deze caravan het beste omschrijft: kom thuis, voel je helemaal comfortabel binnen de 4 wanden van je eigen mobiele huis”. Voor het eerst te zien op de komende Caravan Salon. Prijzen zijn nog niet bekend.

www.dethleffs.nl

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

  etan - zondag 27 augustus 2017 

  Is er al een prijsstelling ?

  Beantwoorden

  van cauwenbergh etienne - maandag 04 september 2017 

  Is er al een prijsstelling voor deze coco caravan / verdelers in Belgie ?

  Vriendelijke groeten

  Beantwoorden

   Luc Schaepkens - maandag 04 september 2017 

   Nee, helaas. Prijzen zijn nog niet bekend. Zo gauw we iets weten zullen we dat uiteraard melden.

  Jolanda - vrijdag 29 december 2017 

  Staat u ook met de CoCo op de Caravana?

  Met vriendelijke Groet,
  Jolanda Heemskerk

  Beantwoorden

   Jos Mark - zaterdag 30 december 2017 

   Beste Jolanda, wij zijn Dethleffs niet. Maar we hebben het even voor je nagevraagd. Als we het antwoord hebben kun je het hieronder terugvinden.

   En ja, Dethleffs bevestigd dat de Coco naar de Caravana komt!

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravan Dethleffs, Caravans NIEUWS