Dethleffs

Dethleffs hervat de productie

Nieuws

Bij Dethleffs stopte de productie op 25 maart. Op dinsdag 14 april gaan de banden weer rollen. De tijd van de productiestop is goed gebruikt voor scholing en het nemen van hygiënemaatregelen.

Dethleffs noodgedwongen 3 weken stop

De productiestop bij Dethleffs heeft alles te maken met de coronacrisis. Er kwam een kink in de kabel bij de toeleveranciers in Italië. Die konden geen producten meer leveren. Daarom werd besloten de productie op 25 maart stop te zetten. De geplande hervatting op dinsdag 14 april gaat door. De fabriek in Isny voldoet aan alle strenge hygiënevoorschriften. Dethleffs zette daarvoor een zestien man sterk team in. Dit team ging alle afdelingen langs en zorgde voor de noodzakelijke maatregelen.

Ook kregen de medewerkers in deze drie weken scholing. Ze leerden om te gaan met de nieuwe voorschriften. Alexander Leopold laat namens het bedrijf weten dat er gelukkig nog geen sprake is van een besmetting bij het bedrijf. Dat zo houden, heeft de hoogste prioriteit. Daartoe zijn er bijvoorbeeld stickers aangebracht op de fabrieksvloer. Daar waar mensen samenwerken, geven de stickers de afstand van 1,5 meter aan. Ook bij de dagelijkse rondgang van de teamleiders is aandacht voor voldoende afstand.

Productie kan veilig worden hervat

Verwachting is dat er vanaf 14 april ook genoeg mondmaskers aanwezig zijn. Daar helpen o.a. de leveranciers van gordijnen aan mee. Die maken nu ook mondmaskers. Ook zijn er voldoende punten aanwezig waar werknemers hun handen kunnen wassen. Die staan bij alle ingangen van de fabriek. Vergaderruimten zijn zo ingericht dat er altijd anderhalve meter afstand is. In de fabriek staan meertalige borden met pictogrammen die laten zien hoe te handelen.

Helemaal zelf bedacht is de Coroni. Een soort houten multifunctioneel gereedschap. Hiermee kun je het licht aandoen, de kraan dichtdraaien een raam opendoen en nog veel meer. En dat zonder iets aan te hoeven raken. Voor elke medewerker is er een Coroni beschikbaar. De kantine en de showroom blijven vooralsnog gesloten bij Dethleffs.

Naar de site van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant