ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dethleffs Generation als Scandinavia-uitvoering
Dethleffs Generation als Scandinavia-uitvoering
Caravans

Dethleffs Generation als Scandinavia-uitvoering

  1. 16 december 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Half augustus schreven we hier over de nieuwe caravanserie Generation van Dethleffs. Hij was meteen in vijf indelingen beschikbaar. Onder de naam Generation Scandinavia komen er nu drie nieuwe indelingen bij.

Camperbasis met Exclusiv-trekjes

Directe aanleiding voor de bouw van de Generation-serie was de Coco. Dit concept van een superlichte caravan sloeg zo goed aan dat Dethleffs deze bouwwijze (o.a. zonder hout) ook eens met een standaard caravan wilde uitproberen. Daarbij is het meteen een poging om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Technisch gezien is de basis voor de Generation namelijk de Dethleffs Camper, een caravanserie die al jaren meegaat. Daar voegen ze vervolgens enkele snufjes van de duurdere Exclusiv-serie aan toe. Zo kreeg hij o.a. de achterlichten en de 70 centimeter brede deur met lage instap en hordeur van zijn duurdere broer. En zie, de Generation is geboren.

Generation Dethleffs Scandinavia

Generation is een actiemodel

Dethleffs noemt de Generation een actiemodel. Er zijn slechts enkele indelingen om uit te kiezen. Er zijn ook niet veel opties die je er bij kunt bestellen. En het enige pakket dat ervoor is te krijgen, is het zogenaamde douche-pakket. Dat scheelt enorm in de bouwtijd en daarmee in de kosten van het bouwen. En dat merkt de klant vervolgens weer in de prijs. Zet je er een vergelijkbaar model uit de Camper-serie naast, dan ben je zomaar 4500 euro meer kwijt. Daar staat tegenover dat je in een Generation wel Combi-4 verwarming met een boiler hebt en in een Camper niet.

Generation Dethleffs keuken

Kaal is het actiemodel niet. Standaard zijn aluminium velgen, indirecte sfeerverlichting, gladde buitenbeplating, een elektrisch stabiliteitssysteem en comfort-matrassen. Ook zien we de extra grote Big Foot uitdraaisteunen en aan de buitenkant aansluitingen voor gas en tv. De caravans zijn daarnaast opgewaardeerd, waardoor er meer laadvermogen beschikbaar is.

Scandinavia

Waar de vijf eerdere Generation-modellen 2,30 meter breed zijn, zijn de Scandinavia-uitvoeringen 2,50 meter in de breedte. De isolatie bestaat niet uit Styropor, maar is van XPS-schuim. Natuurlijk ontbreekt in deze winterharde versie de Alde-vloeistofverwarming niet. Hoewel de Scandinavische dealers er blij mee zullen zijn, de Scandinavia-modellen zijn ook gewoon hier te koop.

Skandinavia Dethleffs bed

De Scandinavia 695 BQT valt op door zijn reusachtige rondzit in antraciet grijs en hij heeft, als enige, de keuken voorin de boeg. Drie pitten en een koelkast met een inhoud van 149 liter, waarvan 31 liter voor het vriesvak. Het dak, met boven de keuken een panorama-dakvenster, is van gfk. Leidingen en afvoeren zijn geïsoleerd en verwarmd. Naast vloeistofverwarming heeft hij ook vloerverwarming. Verder heb je vooral heel veel ruimte in de 7,65 meter lange BQT.

Dethleffs

Achterin, over de gehele breedte van de caravan, vind je de sanitaire ruimte. Die is erg ruim met een separate douche en toilet en een wastafel. Voor de ruime badkamer staat het queensbed, met een bedmaat van 200 bij 155 centimeter. Ook de ruime rondzit is om te bouwen naar een tweepersoonsbed. Daarmee zijn er in totaal vier slaapplaatsen beschikbaar. De 695 BQT (niet op de foto’s te zien) is 2,65 meter hoog, weegt 2,5 ton en kost af-fabriek zo’n 38.000 euro.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravan Dethleffs NIEUWS