ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dethleffs en Hymer investeren 50 miljoen de komende drie jaar
Dethleffs en Hymer investeren 50 miljoen de komende drie jaar
Nieuws

Dethleffs en Hymer investeren 50 miljoen de komende drie jaar

  1. 5 maart 2018, 17:00
  2. 1 Reacties

De ruwbouw is klaar, in Duitsland reden voor een feestje, het Richtfest. Een nieuwe hal bij Dethleffs met daarin opgenomen naast productie ook het Kompetenzzentrum Camper Vans van de Erwin Hymer Group.

Productie en kennis in nieuwe hal

Ze hebben er zes maanden over gedaan, maar de ruwbouw staat. Een nieuwe grote hal op het terrein van Dethleffs in Isny. Het feestje was druk bezocht. De bedrijfsleiders van Dethleffs,  Alexander Leopold en Günther Wank. De bestuursvoorzitter van  de Erwin Hymer Group, Martin Brandt, Isnys burgemeester Rainer Magenreuter, bouwopzichter Claus Fehr en de architecten Stefan Redle en Jürgen Waizenegger. En natuurlijk iedereen die aan de nieuwbouw heeft meegewerkt. In de hal twee productielijnen en een deelproductie, alsmede opslagruimte. In totaal beslaat de nieuwbouw een oppervlakte van 11.000 vierkante meter. Ook het kenniscentrum voor Hymer Camper Vans, waar alle know-how aangaande buscampers bij elkaar moet komen krijgt er zijn plaats. In de nieuwe hal kunnen tussen de 4000 en 8000 eenheden helemaal zelfstandig worden gebouwd.

Dethleffs

Door concentratie meer efficiënt

In de komende drie jaar investeren Dethleffs en Hymer 50 miljoen euro in Isny. Niet alleen nieuwbouw maar ook vervanging. Door het concentreren van de bouw van buscampers en Urban Vehicles op deze plek is efficiënter werken mogelijk, zo is de verwachting. Ook kan de kwaliteit hierdoor omhoog. Het gaat 180 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. Vanaf januari worden al nieuwe mensen aangenomen om ze goed te kunnen inwerken. Vanuit de nieuwe hal zal de vraag naar producten en niet de capaciteit de hoeveelheid gebouwde campers bepalen. Gewerkt wordt volgens het Lean-principe. Overgenomen uit de auto-industrie. Voordeel van een nieuwe logistiek voor de werknemer is dat hij alles onder handbereik heeft.

www.dethleffs.nl

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    WhatsTrendingNow - zaterdag 10 maart 2018 

    Ik heb in Dubai bij dit merk staan kijken maar omdat ik nog zoveel heb laten staan, volgende keer toch eens proberen 🙂

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS