ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Dethleffs Alpa-serie uitgebreid met integraal
Dethleffs Alpa-serie uitgebreid met integraal
Campers

Dethleffs Alpa-serie uitgebreid met integraal

  1. 4 augustus 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Voor samen reizende vakantiegangers en fans van de Alpa-serie biedt Dethleffs vanaf de herfst een mooi alternatief: de geïntegreerde Alpa I 7820-2 met innovatieve eenpersoons hefbedden en een voor Alpa kenmerkende rondzit – op Fiat-chassis met dubbele bodem.

Punt op de i

Voor modeljaar 2019 zet Dethleffs bij de succesvolle Alpa-serie met de Alpa I letterlijk de puntjes op de i. Op de Caravan Salon in Düsseldorf is het integraal model voor het eerst te zien, met eenpersoons hefbedden en grote rondzit achterin. Speciaal gericht op alleenreizende stellen die graag genieten van vooral comfort en bewegingsvrijheid. Een alternatief voor alle Alpa-fans die liever niet met een alkoof rijden, maar wel graag willen profiteren van de ruimtelijke voordelen.

Zelfde uitvoering

Hij heeft dezelfde uitvoering als zijn alkoof-equivalent: een rondzit achterin en enorm veel bewegingsvrijheid in de ruime badkamer en keuken. Verder een grote garage achterin, veel opslagruimte en ruim plaats voor twee. Vanzelfsprekend ontbreken ook bij de integraalversie de eenpersoonsbedden boven het bestuurdersgedeelte niet. “Hier zijn wij met name erg trots op”, bekent Dethleffs-productmanager Florian Pietrzak. “Wij maken hier gebruik van een goed doordacht systeem, met volwaardige eenpersoonsbedden van 210 centimeter. Om een ruime en comfortabele instap te garanderen, kunnen die tot op heuphoogte worden neergelaten. Ze zijn direct klaar voor gebruik; er hoeft niets meer te worden omgebouwd.”
Het Fiat-chassis met verwarmde en geïsoleerde dubbele bodem met vorstbestendige waterinstallatie maakt de Alpa I net als zijn ‘broers’ tot een camper die het hele jaar te gebruiken is. Deze 8,5 meter lange integraalversie heeft dan wel een grote panorama-voorruit – die rondom zicht biedt – een lagere voertuighoogte en dus betere aerodynamische eigenschappen en een comfortabele instap in de bedden. Dit systeem zorgt bovendien voor meer hoofdruimte boven de bedden.

Dethleffs

Voor koppels en paren

De nieuwe Alpa I 7820-2 wordt naar keuze geleverd met gladde witte of zilveren zijwanden. Net als bij zijn alkoof-variant A 7820-2 is hier sprake van een knusse huiskamersfeer, inclusief sideboard en vitrinekast. Ook al is het voertuig met name voor koppels en paren ontwikkeld, toch is er mogelijkheid om voor twee extra zitplaatsen met gordel te kiezen. Met zijn vieren op stap is daarmee geen enkel probleem.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Camper Dethleffs, Campers NIEUWS