Denemarken: verrassend veelzijdig Randers

Onderweg

Onze eerste keer Denemarken, we bezochten Randers. De qua grootte zesde stad van het land bleek verrassend veelzijdig. We kregen een Subaru Forester en een Adria Aviva mee. Een uiterst prettige en comfortabele combinatie.

Visit Randers

Dat we voor het eerst naar Denemarken zouden gaan stond vast sinds januari. Toen spraken we op de Vakantiebeurs in Utrecht met Charlotte Bylling van Visit Randers. Heel enthousiast vertelde ze over wat er allemaal te doen en te zien is in en rond haar mooie Randers. Dat wilden we wel eens met eigen ogen gaan bekijken en Charlotte wilde het ons graag laten zien.
Randers
Zo ontdekten we wat Elvis te maken heeft met het Deense Randers. We voeren in een klein motorbootje tussen het riet van een fjord bij ons bezoek aan het geweldige Kyst- og Fjordcentret. Waar Carsten Enemark ons liet zien dat je Legoland maar beter kunt vergeten. Hier moet je met of zonder kinderen naar toe voor een onvergetelijke dag Deense natuur. We bezochten de Cold Hand Winery en luisterden naar het ongelofelijke succesverhaal van wijnmaker Jens Skovgaard. Hij is er zelf nog het meest beduusd van. Brouwer Jesper (niet Martin, dat is de andere) gaf ons op zijn vrije dag een rondleiding in de brouwerij van Randers. In Randers Bryghus maken ze met heel veel liefde voor het vak hele lekkere bieren. We bezochten het meest gezellige winkelcentrum van heel Denemarken, dat ook toevallig hier ligt. Daarna gaf gids Heidi ons een toer door de mooie middeleeuwse binnenstad. En we reden naar de volgende fjord in Mariager om in het Salt Center de geschiedenis van de zoutwinning te bekijken. Na dit alles was er ook nog even tijd voor de oudste stad van het land, Ribe. Ook al geweldig mooi.

Randers City Camp

Uitvalsbasis gedurende ons verblijf in Randers was Randers City Camp. Een camping met een adembenemend mooi uitzicht. Net als op de andere door ons bezochte Deense campings was het sanitair er heel ruim en erg schoon. Een douchehokje op zijn Deens, waarom kan het niet overal zo?  De plekken zijn er groot en divers. Als je wilt kun je er een hele actieve vakantie hebben. De camping ligt naast een groot golfterrein, in het naastgelegen bos kun je klimmen en op de rivier die je beneden ziet liggen kun je kayakken. En natuurlijk is het er schitterend fietsen en wandelen. Als in heel het groene Denemarken eigenlijk. En trek na een actieve dag dan vooral een fles van de eigen campingwijn open. Zittend onder je luifel, genietend van het uitzicht, bbq aan, glaasje wijn erbij. Hoe veel mooier kan het zijn? We gaan zeker nog eens terug.
Randers City Camp
Het uitgebreide verhaal en meer foto’s van onze eerste keer Denemarken zien? Kijk dan in ons Campingtrend Magazine van juli. Nog geen abonnee? Vul je emailadres in onder “Ontvang ons gratis magazine” (rechts op de homepage) en je krijgt het elke maand op de deurmat in je mailbox. Het juli nummer verschijnt aanstaande zaterdag al.
(Fotocredits: Zeiad VisitRanders).
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant