De Wielhanger, hulpstuk bij wielen wisselen

Accessoires

 
wielhanger_07.jpg

Wielen wisselen is geen leuk klusje. De wielhanger kunt u gebruiken als een soort kapstok voor auto- of caravanwiel. Het wiel wordt met behulp van de wielhanger lichter en je hoeft het niet meer precies voor de boutgaten te houden en tegelijk de wielbouten in te draaien.

Wielen wisselen komt zelden gelegen. Al helemaal niet als je met een lekke band staat natuurlijk. Je kunt de plek niet uitzoeken en vaak sta je niet echt fijn te werken. Natuurlijk regent het, moet je ergens op tijd zijn, zit de auto vol met jengelend kroost en waar zat die krik nou ook alweer? Een wiel weegt al gauw een kilo of 18. De wat grotere wielen van een SUV zijn nog wat zwaarder.

De wissel van zomer- naar winterbanden kan een zware klus zijn en bij het onderhoud aan uw auto of caravan is het verwijderen van een wiel soms ook noodzakelijk. Behalve dat je er tegenop ziet kun je je ook nog eens overbelasten of een wiel beschadigen. Met de wielhanger kun je dat voorkomen. Je werkt een stuk comfortabeler omdat je niet meer het volle gewicht van het wiel de hele tijd hoeft te dragen of moet zoeken naar het gat voor de bout. Handig!

wielhanger

Door het uitgekiende ontwerp kun je het wiel perfect op zijn plaats schuiven. De kans op beschadiging van de velg is zo minimaal. Te strak aandraaien is door het ontwerp niet mogelijk. Er is weinig kracht nodig om het zware wiel te plaatsen of te verwijderen omdat  het wiel aan de wielhanger hangt. Je draait de wielhanger in het bovenste gat nadat je de wielbout hebt verwijderd. Daarna verwijder je alle bouten en kun je het wiel over de wielhanger schuiven. Je schuift het reservewiel over de wielhanger, alle bouten weer monteren en klaar ben je.

Helemaal handig is het als je twee wielhangers gebruikt. Het wiel is dan namelijk ook meteen geconcentreerd. De Wielhanger is gemaakt van CNC-gedraaid RVS en heeft een zodanige vorm dat het wiel zo goed mogelijk naar de auto of caravan wordt geleid. De wielhanger is er in 3 uitvoeringen. Daarmee is het product beschikbaar voor meer dan 90% van alle gangbare automodellen met wielbouten. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de fabrikant, ze helpen u graag!

De wielhanger past op alle caravans met een Al-KO, BPW, Knott, Niewiadow of Trigano chassis:

Adria, Airstream, Avento, Bailey, Beyerland, Biod, Bürstner,Cabby, Carado, Caravelair, Chateau, Coachman, Dehleffs, Eifelland, Elddis, Eriba, Fendt, Hobby, Ixus, Kabe, Kamath, Kip, Knaus, Lowlander, Lunar, Polar, Predom, Rheingold, Solifer, Sprite, Sun Roller, Sunlight, Swift, Tabbert, TEC,Triage en Wilk

Voor de caravan moet je wielhanger type 2 gebruiken. Welk type past op je auto kun je nakijken op de lijst die te vinden is op onderstaande site.
De prijs bedraagt € 19,95 .

Naar de site www.wielhanger.nl

 
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant