De wereld zien in de Gasometer

Onderweg

De nieuwe tentoonstelling in de Gasometer in Oberhausen heet “Wunder der Natur”, vanaf 16 maart 2016 te zien met o.a. een 20 meter grote wereldbol. De (gedoogde) camperplaats ligt voor de deur en het enorme winkelcentrum CentrO ernaast. Dat vult met gemak een hele dag winkelplezier. Heeft ook een hele leuke Kerstmarkt, maar dat is weer een ander¬†verhaal.

Gasometer: indrukwekkende tentoonstelling

De enorme gashouder, de Gasometer is een blikvanger. Hij is vooral ook groot. Sta je binnen kijk je 100 meter omhoog naar het dak. In die ruimte kun je vanaf 16 maart 2016 gaan kijken naar de tentoonstelling “Wunder der Natur”. Hoog in de toren zweeft de aarde met een doorsnee van 20 meter. Door deze te omringen met geprojecteerde satelietbeelden komt deze kunstmatige aarde tot leven. Je ziet de verandering van dag naar nacht en de wisseling van de seizoenen. Neem de lift naar boven en bekijk de aarde vanaf een gezichtspunt dat tot nu alleen was voorbehouden aan astronauten.
Gasometer
Behalve dit schitterend schouwspel zie je 150 werken in groot formaat van befaamde internationaal bekende natuur- en dierfotografen. Ook zijn er beelden te zien uit natuurprogramma’s als “Planet Earth”. Samen tonen ze de verscheidenheid van onze aarde, de vele dier- en plantensoorten, de manier waarop ze samenleven, de rituelen, de verbindingen maar ook de strijd om het overleven.
www.gasometer.de/nl/

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant