De Watercamper maakt een woonboot van je caravan

Caravans

Van je caravan (of camper) een woonboot maken. Dat is niet eens zo moeilijk. Bij de firma Technus bouwen ze maar liefst dertien verschillende modellen van de Watercamper. Van bouwpakket tot de nieuwste Vip 1500. Die koop je compleet met caravan.

Van caravan naar woonboot

In 2012 schreven we al een artikel over de firma Technus uit het Duitse Teterow en hun Watercamper. En sindsdien hebben ze er hun handen vol aan. Je zet je eigen caravan (of camper) op een soort katamaran en je hebt een woonboot. Bij het laatste model krijg je er meteen een caravan bij. Een heel andere manier van onthaasten. Tevens een mooie oplossing voor mensen die moeilijk kunnen kiezen of voor hen die weer eens wat anders willen (zien). Inmiddels kun je bij genoemde firma terecht voor een Watercamper van 7,7 tot 14,9 meter lengte.
Watercamper

Vaarbewijs niet nodig

Doordat het aantal pk’s niet te hoog is, is een vaarbewijs niet verplicht. Op het water haal je een maximumsnelheid van zo’n 10 kilometer per uur. Door de manier van bouwen ligt de Vip 1500 bijzonder stil in het water. Daar zal het totaalgewicht van 14 ton ook wel aan meehelpen. Het gevaarte is zeer wendbaar omdat de schroeven van de motoren ook voor een zijwaartse beweging kunnen zorgen. Aanleggen in de haven is daardoor gemakkelijk te doen. Voor de benodigde energie van de aandrijving zorgen de 36 vierkante meter zonnepanelen op het dak. De capaciteit van de accu kun je zowel in de caravan als bij het roer aflezen.
Watercamper

Onthaasten op het water

De uitrusting omvat onder andere een achteruitvaarcamera (4 x woordwaarde), een echo, TomTom-navigatie en een elektrisch anker. Douchen doe je in de caravan of onder de buitendouche, die naast de wasmachine staat. Met een watertank van 1000 liter hoef je niet bang te zijn dat je snel zonder water komt te zitten. Overal op de Watercamper heb je stahoogte en alles is gelijkvloers. Een sat-installatie van Oyster zorgt voor ontvangst van radio en televisie. Kamperen op het water, voor een vanafprijs van nog geen 20.000 euro. Daarvoor heb je de kleinste Watercamper als bouwpakket. Voor de Vip 1500 moet je, helemaal compleet, zo’n € 160.500,- over hebben.
Watercamper 1500
www.water-camper.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant