Frankrijk Vercors

De Vercors, een paradijs in Zuidoost-Frankrijk

Onderweg

De Vercors in Zuidoost-Frankrijk is een verborgen bergparadijs met unieke uitzichten en bijzondere rotsformaties. Overal zie je de bergen van het massief; het lijkt wel een vesting. In deze wereld op zich is het prima fietsen, wandelen, klimmen en paragliden. 

Natuurpark

De Vercors is een regionaal natuurpark met een bonte flora en fauna. Zo leven hier onder meer vier soorten gieren, de apollovlinder en verschillende soorten uilen. Er is een grote diversiteit aan planten, alleen al zestig verschillende soorten orchideeën. In dit aaneengesloten bergmassief kom je droomuitzichten tegen, vooral op de Chartreuse en de Mont Blanc. Het landschap is goed te voet te verkennen via de meer dan 4000 kilometer bewegwijzerde wegen. Of je nu lange afstanden wilt wandelen, van berghut naar berghut wilt trekken of met een ezel als sherpa wilt gaan hiken; er zijn volop mogelijkheden.
Vercors Frankrijk

Grande Traversée

Het voornaamste wandel- en fietspad is de ‘Grande Traversée du Vercors’. Die is 410 kilometer lang en gaat van noord naar zuid door het natuurpark. Ook zijn er meer dan tweehonderd gedetailleerd beschreven dagwandelingen. Een website met een praktische gratis app (in het Engels) brengt honderd wandelingen van in totaal 2000 kilometer met driehonderd bezienswaardigheden in kaart. Er is voor fietsers bijna 2000 kilometer route met bewegwijzering uitgezet. De ‘Grande Traversée du Vercors’ – met een 230 kilometer lange MTB-trail – is bijzonder geliefd. Voor de adrenalinekick is er 30 kilometer aan downhill-routes in de hele Vercors. Voor wielrenners zijn er tien spectaculaire bergpassen vol ongewone routes en uitkijkpunten. Wie de grote hoogte niet aandurft, kan ook op eigen tempo een tour op een e-bike maken. In de Vercors zijn verschillende verhuurders en oplaadstations beschikbaar.

Klimmen

In het natuurpark bevinden zich verder ongeveer honderdvijftig klimgebieden. Absolute hoogtepunten zijn de beklimmingen van de Mont Aiguille, de Falaise de Presles en de Arêtes du Gerbier. Voor de echte waaghalzen is er een ‘verticale expeditie met diner en overnachting’. Bungelend aan een steile rotswand geniet je van een luxe diner en een overnachting op duizelingwekkende hoogte. Je hoeft geen klimervaring te hebben, maar met hoogtevrees kun je er beter niet aan beginnen.
Vercors Frankrijk
De Vercors was lang ondoordringbaar. Nieuwe wegen lopen boven duizelingwekkende afgronden, zoals de – door Michelin aangeraden – langste bergweg door de Gorges de Bourne. De legendarische bergwegen naar de hoogvlakte van de Vercors zijn tegenwoordig een toeristische attractie. Met een auto kun je in de bochten regelmatig stoppen op daartoe bestemde plekken om te genieten van de fantastische panorama’s. Bij motorrijders zijn deze routes ook heel populair en voor fietsers betekenen ze een opwindende en sportieve uitdaging. Op hoeveel wielen je ook over de spectaculaire bergwegen van de Vercors rijdt, onvergetelijk zijn ze zeker.
www.inspiration-vercors.com/en

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant