ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De Terra Wind, voor als je niet kunt kiezen
De Terra Wind, voor als je niet kunt kiezen
Campers

De Terra Wind, voor als je niet kunt kiezen

  1. 6 januari 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Moeilijk kiezen, een camper of een zeiljacht? Met de Terra Wind, natuurlijk uit Amerika, heb je dat probleem niet. Daar rij je net zo makkelijk dik 100 mee op de snelweg als dat je de 7 knopen haalt op het water.

Terra Wind heeft marmeren vloer

Het moet allemaal een maatje groter in Amerika en liefst ook meteen bijzonder. De Terra Wind voldoet daar prima aan. Het echtpaar Giljam, we mogen Julie en John zeggen, kon maar moeilijk kiezen. Een boot, of een camper. Ze besloten zelf een mobile huis te bouwen die het kiezen overbodig maakte. Dat werd een camper waarmee je net zo makkelijk het water op kunt. Amfibievoertuig heet dat met een mooie naam. En het zou zomaar eens kunnen dat de Terra Wind op dit moment daar het grootste voorbeeld van is.

Terra Wind

De Terra Wind is dertien meter lang en het ding weegt 18 ton. Hoe blijft het drijven vraag je je af. Op de weg haalt hij zonder blikken of blozen een topsnelheid van 135 kilometer per uur. Niet dat je zo hard mag in de States, maar het zou kunnen. Op het water blijven daar 13 kilometer per uur, zo’n 7 knopen, van over. Niet slecht voor zo’n kolos die bovendien een stroomlijn heeft van een hooischuur. De krachtbron die dat klaar speelt is een 7,2 liter Caterpillar turbodiesel. Dan heb je het over 330 peekaatjes.

Een de achterkant het terras, van waaruit je zo het water in kunt plonzen. Past perfect bij de rest van de uitrusting. We noemen een marmeren vloer, de lederen bekleding, de gps-navigatie en de verswatertank met een inhoud van 415 liter. Mocht je inmiddels twijfelen of het iets voor je is, de prijzen beginnen bij 850.000 euro en gaan door tot een heel eind voorbij het miljoen.

www.terrawind.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS