ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De Retro Tourer uit Engeland
De Retro Tourer uit Engeland
Campers

De Retro Tourer uit Engeland

  1. 15 april 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Typisch Amerikaans, rond en aluminium, maar dit keer geen Airstream. Wel zwaar retro en ei-vormig en handwerk uit het Engelse Devon. Dat is de Retro Tourer Ltd.

Retro op Amerikaanse leest

Het Britse echtpaar Burrel zocht een camper die geschikt was voor hun gezin met vier kinderen. De zoektocht naar een geschikte indeling leverde echter niks op. Dus besloten ze zelf een camper te bouwen die wél voldeed aan hun wensen. Ze hadden op dat moment een VW T5 personenbusje en dat beviel prima. Dus dat is ook de basis voor hun camper geworden. Kwaliteit en een hoog rijcomfort zijn tenslotte belangrijk. De camper werd zo’n succes, dat hij nu op de markt komt. De opbouw is zo gemaakt dat hij niet alleen op een T5, maar ook op andere basisvoertuigen gezet konden worden. Als voorbeeld keken ze naar Amerika en het materiaal dat ze gebruikten was daarom aluminium.

Retro Tourer

Meerdere indelingen

Dat het geen hypermoderne, gestroomlijnde dertien in een dozijn camper zou worden was al snel duidelijk. Een beetje Airstream, een beetje retro en Amerikaans. Dat was wat de Burrels wilden. De naam Retro Tourer was daarmee gevonden. Aluminium sandwichpanelen dus. Behalve als de klant het anders wil. Dan kan het namelijk ook in kleur en van GFK. De eerste probeersels trokken veel aandacht. Op de binnenplaats stonden steeds meer VW-onderstellen te wachten op een opbouw. Al snel was één indeling niet meer genoeg. Dus is er nu keus uit verschillende lay-outs. Van een gezinscamper voor zes personen via een indeling voor twee op wandelvakantie tot aan een sportmobiel voor de extreem sportievelingen. Klant is koning. Dus een fish and chips- en pizzaverkoopwagen rolden ook al de poort uit.

Retro interieur

Op nieuw of gebruikt basisvoertuig

De Retro Tourer is winterhard. Standaard zit er een gasstel, koelkast, wasbakje, douche en toilet in. Optioneel kun je dan nog kiezen voor bijvoorbeeld een magnetron en een koffiezetter. Ook een oven is mogelijk en er kunnen zelfs surfplankbeugels op. Naar wens kan de VW 40 millimeter zakken en worden voorzien van een Caravelle bumper. Een paar hippe velgen en hij is helemaal af. De Retro Tourer kun je kopen op een nieuwe VW of op een gebruikt exemplaar. Ze zijn allemaal met de hand gemaakt en de kwaliteit staat op een hoog niveau. Een losse opbouw, zonder onderstel, kost vanaf 33.000 Engelse pond. Op dit moment is dat  € 46.310,-. Geduld moet je bij een bestelling wel hebben, want de bouwtijd bedraagt zo’n drie maanden. Hij is er overigens ook als caravan verkrijgbaar.

www.retrotourer.co.uk

Retro caravan

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS