Volkner

De Performance Perfection van Volkner Mobil

Campers

Grote jongens zijn altijd leuk om naar te kijken. Neem de nieuwe Performance Perfection van Volkner Mobil. Met zijn 10,8 meter zeker niet de grootste, maar door zijn Volvo bus-onderstel zeker een van de comfortabelste.

Zweven in plaats van rijden

Door dat onderstel huist de motor achterin. Dat zorgt meteen voor een tweede bijzonderheid. De garage zit namelijk tussen de wielen. Waar je normaliter je koffers in ziet verdwijnen – de grote klep in de zijkant van de bus – schuift nu je auto naar buiten. Een Mini of een Fiat 500? Ja hoor, dat past. De Volvo-techniek heeft zich tijdens miljoenen kilometers als touringcar meer dan bewezen. Comfortabel en veilig, voorzien van de modernste assist-systemen. Volledige luchtvering en 350 pk. Het Volvo-onderstel ondergaat bij Volkner wel de nodige aanpassingen, al was het maar voor de garage. Wat je krijgt is een wendbare camper met een zelfdragende carrosserie en veel power. De ramen zijn van dubbelglas en isoleren daardoor optimaal.
Volkner engine

Wall-Out

De Performance Perfection is 10,8 meter lang, 2,5 meter breed en 3,85 meter hoog. De verswatertank kan 800 liter bevatten, de grijswatertank 500 liter en dan is er nog een tank voor het toilet van 300 liter. Maximaal totaalgewicht is 18 ton. De garage in het midden is uniek, want gepatenteerd. Behalve je Mini kun je er ook gemakkelijk twee elektrische fietsen, bbq-spullen en je tafel met stoelen in kwijt. Het in- en uitladen van de auto is heel eenvoudig. Op een plateau rijden en op een knopje drukken. Het geheel schuift dan naar binnen en klaar.
Volkner garage
Geen Slide-Out, maar een optionele Wall-Out. De hele zijwand komt namelijk naar buiten. De woonruimte krijgt er op een lengte van negen meter een halve meter in de breedte bij. Daar profiteren de zithoek (genoeg ruimte voor zes personen), de keuken, het bad en de slaapkamer van. In die laatste een kingsize bed van 2 bij 1,70 meter. De Wall-Out is ook in de winter te gebruiken. Door de ingebouwde verwarming smelt de sneeuw die erop ligt snel en kan hij zonder probleem weer worden ingeschoven.
Volkner interieur 1
Met het interieur kun je als klant alle kanten op. Zowel wat betreft de materialen als qua indeling. Op de site van Volkner staan zes voorbeelden van mogelijke indelingen. Maar als je een ander idee hebt, is dat ook welkom. Dat het er vrij luxe aan toe gaat moge duidelijk zijn. Satelliet, 2 x 43 inch tv, navigatie en een Bose geluidssysteem met luidsprekers in alle ruimtes. Verder vier afzonderlijke verwarmingssystemen, een ingebouwde generator, oven, koken op inductie en airco in woon- en slaapvertrek. We noemen maar willekeurig wat zaken.
Volkner interieur 2
www.volkner-mobil.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!