ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De Moghome van Ziegler Adventures
Campers

De Moghome van Ziegler Adventures

  1. 21 oktober 2018, 11:00
  2. 0 Reacties

Voor de camperaar wiens avontuur begint waar de weg stopt: de Moghome van de Duitse camperbouwer Ziegler Adventures. Basis is de Unimog U 4023 van Mercedes. Het model bestaat dankzij bedrijfsleider Martin Ziegler junior, die in 2015 zijn eigen camper bouwde. Daaruit ontstond een jaar later deze serie.

Expeditievoertuig pur sang

Over de prestaties en de terreinwaardigheid van de Unimog hoeven we het verder niet te hebben. Die zijn simpelweg top. Het is dan ook een gedroomde basis voor dit soort campers. Met een bodemvrijheid van 50 centimeter kom je heel ver. Een watertje tot 1,2 meter hoog is daarmee geen enkel probleem. Daar rij je gewoon doorheen. Het stijgingspercentage dat deze beul aankan is 100%  (en nee, dat is niet rechtop, zie link). Een expeditievoertuig pur sang. Onder de kap een Euro 4 diesel met een inhoud van 5132 ccm en 231 pk / 170 kW.

Moghome

Spartaans?

De cabinestoelen zijn luchtgeveerd en verwarmd. Hij is voorzien van airco en achteruitrijcamera. Je luistert naar een muziek via bluetooth op de radio/cd. Het stuur is multifunctioneel en is in de hoogte en diepte verstelbaar. Hij heeft een cruise control en centrale vergrendeling, ABS en een aluminium dakrek. Dat is dus niet Spartaans. De woonunit is 425 centimeter lang en 233 centimeter breed. De stahoogte binnen bedraagt 2 meter. Als optie kun je kiezen voor een afsluitbare doorgang naar de cabine. Banken aan weerszijde in lengterichting, daartussen de tafel. Daarboven hangt het hefbed. Daar achter aan de chauffeurskant het sanitaire gedeelte. Separate douche, cassettetoilet, wastafel en kastruimte. Aan de andere kant de keuken. Voorzien van een magnetron-oven combinatie en twee inductie kookplaten. De koelkast heeft een inhoud van 130 liter.

Moghome

Ook te huur

Voor bekleding, de vloer en de meubelfronten kan een keuze uit de catalogus worden gemaakt. De Moghome beschikt verder standaard over een waterzuiveringsinstallatie en een Webasto Evo 6 verwarming op diesel. De watertank heeft een inhoud van 230 liter, de afvalwatertank van 60 liter. De stroom haalt hij uit 320 Ah lithium-accu’s. Optioneel horen daar zonnepanelen bij die 240 Wp leveren. Voor de liefhebbers: je kunt de Moghome ook huren.

Moghome

www.ziegler-adventure.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS