Taxa Outdoors laat hun nieuwste creatie zien, de Mantis. Lichtgewicht, pop-up dak en ruim genoeg voor vier. De Mantis weegt iets meer dan 1000 kilo en blijft net onder de 5,5 meter lengte.

Mantis kom naast tweepersoons Cricket

Het interieur is flexibel te gebruiken en heeft heel wat ruimte. Door het pop-up dak heb je in de keuken en in de badkamer stahoogte. Achterin een ruim tweepersoonsbed en de bank in de zithoek voorin kan worden omgebouwd naar twee slaapplaatsen als stapelbed. Als met alle caravans van Taxa kun je er én prima mee op pad, maar is hij ook weer gemakkelijk op te bergen. Hij past qua lengte en hoogte namelijk in bijna alle garages. Oprichter van Taxa Outdoors , Garret Finney, werkte voorheen bij de Nasa. Daar hield hij zich ook al bezig met ruimtes om in te verblijven in de hoedanigheid als senior manager van het Habitability Design Center. Een ultra efficiënte inrichting kun je aan hem wel overlaten. De dealers wilden graag iets groters met ruimte voor het hele gezin. De Mantis past prima naast de al bestaande Cricket van Taxa, een kleinere caravan voor twee volwassenen en twee jonge kinderen. De best verkopende caravan van de laatste 10 jaar is er een met vier slaapplaatsen van 20 foot lang. Met de Mantis heeft Taxa daar nu een eigen versie van.

Mantis

De Mantis is voorzien van een elektrische installatie en stromend water. Voor nog te monteren zonnepanelen op het dak zijn alle draden getrokken. Veel bergruimte is er onder de bedden en in de keuken. Ook de bagagenetten, waar Taxa om bekend staat, ontbreken niet. Op het dak een grote imperial voor het meenemen van grote spullen als een kayak. De Taxa Mantis gaat een vanafprijs krijgen van rond de 32.500 dollar. Dat is momenteel iets meer dan € 27.500,-. Hij is vanaf deze maand in Houston te koop.

Naar de site van Taxa Outdoors

Mantis Taxa