ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De Kever Camper als modelauto
De Kever Camper als modelauto
WVTTK

De Kever Camper als modelauto

  1. 19 mei 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Schuco maakt speelgoedautootjes, zoals vroeger Dinky Toys ze maakte. Bijzonder is hun Kever Camper met schaal 1:18. De echte kever was al moeilijk te vinden. En dat geldt ook voor de speelgoedvariant: er worden er maar vijfhonderd van gemaakt.  

Super-Bugger in het klein

Schuco

Het origineel van de Kever Camper is zeldzaam, het was de Super-Bugger.  Met dit bouwpakket uit de jaren 70 kon je je Kever omtoveren tot een Motorhome. Helemaal passend in de tijd en de hippiecultuur. De ombouw had nogal wat voeten in de aarde, was niet echt praktisch en genoeg ruimte was er eigenlijk ook niet. Maar wie maalde daar om bij het zien van een Keverneus met een camper-achterkant. Dat het achterste deel alleen op een houten chassis stond was niet belangrijk. Dit kwam mede door de prijs. Een pakket om je Kever mee om te bouwen kostte 1300 dollar. Daar kocht je ook destijds geen camper voor.

Het model van Schuco is er een voor de echte liefhebber. Hij kost 180 euro. Een echte VW-fan? Dan is hetr zeker de moeite waard de site even te bezoeken. Ze hebben er namelijk veel meer moois.

www.schuco.de

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER WVTTK NIEUWS

Ford en VW gaan samenwerken
WVTTK

Ford en VW gaan samenwerken

Volkswagen en Ford kondigen een samenwerking aan. Vanaf 2022 moeten de eerste gezamenlijk ontwikkelde auto’s te koop zijn. Te beginnen met pick-ups en lichte bedrijfswagens. Een groeiend segment waarin beide grootmachten samen willen optrekken….

  1. 3 februari 2019, 11:00
  2. 0 Reacties