ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De kerstmarkten van Tsjechië
De kerstmarkten van Tsjechië
Uit tips

De kerstmarkten van Tsjechië

  1. 14 november 2017, 19:00
  2. 0 Reacties

Kerstsfeer in de Tsjechische steden. Straten die versierd zijn met lampjes, gezellige kraampjes, de geur van glühwein en een gigantische kerstboom. De kerstmarkten van Tsjechië zijn magisch.

Opening kerstmarkten op 2 december

Op 2 december om 17:30 zal het Oude Stadsplein vol staan met mensen. De reden? De enorme kerstboom – die altijd uit een Tsjechisch bos wordt gekapt – wordt verlicht. De gebeurtenis gaat gepaard met muziek, dans en veel geklap. Het is tegelijkertijd de officiële opening van de kerstmarkten. De gezellige houten kraampjes verkopen leuke souvenirs en je ruikt de lekkerste dingen. Geroosterde walnoten bijvoorbeeld en worstjes of warme wijn. De lichtjes, kraampjes, kerstversieringen en het lekkere eten dragen bij aan een gezellige sfeer dat je gelijk in kerststemming brengt.

De kerstmarkten van Praag

De grootste kerstmarkt van Tsjechië is in Praag op het Oude Stadsplein. Op andere plekken in de hoofdstad zijn tevens kerstmarkten zoals bij Náměstí Míru, Tylově náměstí in Vinohrady, Anděl, Náměstí U Svatého Jiří en de Praagse Burcht. De officiële opening is op 2 december, maar veel kerstmarkten beginnen al rond 25 november. Stalletjes met keramiek, honing, versierde peperkoeken, de zoete trdélnik en houten speelgoed zullen bij alle plekken aanwezig zijn. De kerstmarkten zijn open tot 6 januari inclusief tijdens kerst en nieuwjaar.

Kerstsfeer in de Tsjechische steden

Ook in de andere steden van Tsjechië kun je genieten van de kerstsfeer. In Pilsen, Olomouc, Brno en Český Krumlov staan de pleinen en straten vol gezellige stalletjes en eettentjes. Je kunt hier in vergelijking met Praag goedkoper kerstinkopen doen. De kerstmarkt in Pilsen opent op 24 november en tot 23 december zal de markt geopend zijn. De markt staat bekend om haar prachtige versiering, de Bethlehem kerststal en de talloze kerstvoorstellingen. Erg leuk is om een speciale kersttour te doen in Pilsen. Tijdens een rondleiding door het kerstverfraaide historische centrum zal de gids vertellen over de Tsjechische kersttradities, de kerstversiering en in de tour is een kerstverfrissing inbegrepen.

kerstmarkten

De lekkerste kerstpunch in Olomouc

Olomouc is prachtig en vooral in de winter is deze stad een aanrader. Ga naar een van de vele muziekvoorstellingen en als je in Olomouc bent mag je ook niet de stinkkaas “Olomoucke tvaruzky” vergeten te proberen. De stad pronkt met haar punch, die de lekkerste van het land blijkt te zijn en in allerlei smaken zijn te verkrijgen. De Nuremberg wijn is tevens een favoriet en wordt op bijna elke hoek van de straat verkocht. Op donderdag 23 november is de opening van de kerstmarkt. Om 18:00 wordt de kerstboom verlicht en wordt de naam van de kerstboom bekend. Elk jaar is er namelijk een competitie wie de leukste naam voor de kerstboom bedenkt. De kerstmarkt blijft geopend tot 24 december.

Een unieke ondergrondse kerstmarkt in Brno

In Brno kunnen bezoekers op diverse plekken de kerstsfeer proeven zowel boven als ondergronds. De markt op het Vrijheidsplein, waar tevens de kerstboom staat, is de grootste. Hier staat ook de kerststal met rondom tientallen marktkraampjes die de leukste spulletjes en lekkere hapjes verkopen. Het plein Zelný trh is tevens versierd in kerstsfeer en ook onder het oppervlak van dit plein staat kerst centraal. In het ondergrondse labyrint zullen er kraampjes staan.

Een magische kerst in Český Krumlov

Sprookjesachtiger kan bijna niet: Český Krumlov in kerstsfeer. In de pittoreske straatjes van het Unesco stadje zullen van 1 december tot 7 januari diverse kraampjes staan. Op 1 december wordt de kerstboom verlicht. Diverse musea en activiteiten staan in het teken van kerst zoals bij het fotomuseum Seidel waar een advent photoshoot wordt aangeboden. Er is daarnaast een kerstboottocht over de Moldau en zelfs de beren van het Krumlov kasteel krijgen een kerstmenu.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS