Rheinhessen

De Hiwweltouren in Rheinhessen

Uit tips

Wil je slechts een paar uur rijden en toch in een heel andere wereld zitten? Kijk dan eens naar het Duitse Rheinhessen. Dit gebied heeft mooie wandelroutes, de Hiwweltouren. Het is een paradijs voor de camperaar.

Hiwweltouren door grootste wijngebied Duitsland

Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland. Glooiende landschappen en ongerepte natuur. Wandelen doe je hier op de Hiwweltouren. Dat zijn afwisselende wandeltochten. Bij veel wijnboeren kun je onderweg genieten van een versnapering.

Rheinhessen

Negen wandelroutes

Er zijn negen routes die je vindt op www.hiwwel-touren.de. Zoals Hiwweltour Westerberg bij Ingelheim. Deze wandeling loopt door het dal van de kleine rivier de Selz naar de Westerberg en het imposante kasteel Westerhaus. Je wandelt in Rheinhessen door een grote verscheidenheid aan landschappen en ziet onderweg indrukwekkende panorama’s. Het woord Hiwwel is dialect voor heuvel. De routes zijn afwisselend en de bewegwijzering is uitstekend.

Rheinhessen

De Hiwweltour Aulheimer Tal in het zuiden is ook prachtig. Je loopt langs de Flonheimer Trullo. Dat is een klein wit huisje met puntdak; het symbool van de regio. Hier kun je picknicken en intussen genieten van een fenomenaal uitzicht over de uitgestrekte vallei. De negen Hiwweltouren door Rheinhessen zijn gemiddeld 11 kilometer lang. Het hoogteverschil is 100 tot 150 meter. Per route ben je gemiddeld zo’n drie à vier uur onderweg. De Hiwweltouren kregen het predicaat Premiumweg van het Duitse Wandelinstituut.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant