ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De geschiedenis van de Airstream
De geschiedenis van de Airstream
Gelezen

De geschiedenis van de Airstream

  1. 19 augustus 2016, 17:00
  2. 0 Reacties

Ben je weg van de legendarische Airstream Caravan? Dan is “Airstream: America’s World Traveler” van Patrick R. Foster een aanrader. Het boek is net op tijd uit om de 85-ste verjaardag van het merk mee te vieren.

Airstream vanaf het begin

“King of the Road”, zoals de schrijver de Airstream in zijn inleiding noemt en daarmee meteen kleur bekend. Het boek is net uit en voor mensen die iets hebben met Amerika’s langst geproduceerde caravan een must have. De schrijver waagde zich eerder aan onderwerpen als de Jeep en de Studebaker. Hij heeft inmiddels een prima reputatie. Hij mocht ook voluit putten uit het rijke archief van Airstream, dat te vinden is in Jackson Center op het hoofdkantoor.

Het boek beschrijft in logische hoofdstukken de geschiedenis van de Airstream. Dat begint met “Early Days: 1930-1947” en bijvoorbeeld “Glory Days: 1960-1973”. De schrijver blijft subjectief en de schrijfstijl is prettig. Het boek is qua formaat ook nog hanteerbaar, dat was bij vorige uitgaves over dit merk nog wel eens anders. En dan zijn er natuurlijk de foto’s. Afkomstig uit de archieven en zowel in zwart-wit, 114 stuks, als in kleur, 158 stuks. Om je vingers bij af te likken.

Een beschrijving van de geschiedenis van dit icoon. Vanaf het begin in 1931 tot en met het jaar 2015. Hoe het merk zich ontwikkelde, overleefde in crisistijd en ook nu nog bijzonder populair is. Dit Engelstalige boek bevat, heel veel foto’s, veel informatie, 192 bladzijden.
Bij Bol.com te koop voor € 35,99.

Koop bij bol.com

Airstream Foster

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Gelezen NIEUWS