gasloze caravan

De gasloze caravan van LMC

Caravans

We moeten van het gas af. Ook in de camper en caravan? LMC laat zien dat het kan met deze gasloze caravan zonder gaspitten en gashaard.

Alles elektrisch in gasloze caravan

Op de Caravan Salon in DĂĽsseldorf stond hij er in een opvallend blauwe kleur. Stekker en stopcontact erop getekend. Een omgebouwde LMC Musica 470 D. In plaats van de gebruikelijke gaskachel is er een elektrische verwarming van fabrikant Oventrop ingebouwd. Voor de aansturing zorgt een thermostaat. Je zou er qua warmte verder niks van merken, zo is het verhaal. De warme lucht gaat in deze gasloze caravan via dezelfde kanalen en openingen als voorheen.

Verwarmingsmeubels

Bijzonder zijn de verwarmingselementen die in de oppervlakken van de meubels zijn geperst. Het zijn 12 volt matjes die in het hout zijn verwerkt. Ook zijn ze aangebracht op deurtjes en kastkleppen. Zelfs de badkamerspiegel is op deze manier elektrisch verwarmd. Het is de bedoeling dat je met deze bijverwarming de caravan op temperatuur kunt houden. Dit nadat de hoofdverwarming het interieur op de juiste temperatuur heeft gebracht. Tests die de afgelopen winter met de gasloze caravan plaatsvonden, hebben een goede werking aangetoond.

Koken op inductie

Koken doe je op inductie. Om dit in goede banen te leiden, is er een centraal regelpunt. Dat zorgt ervoor dat, als je vier gebruikers tegelijk aan hebt staan, de stoppen niet doorslaan op de camping. Door om de beurt het vermogen van een gebruiker kort te verlagen. Bijkomend voordeel: in de disselkast kun je voortaan je kampeermeubelen opbergen.

Het gaat om een concept. Maar als er genoeg vraag komt vanuit de bezoekers op de Caravan Salon zou deze LMC Musica zomaar in productie kunnen worden genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant