E-Ducato

De Fiat E-Ducato is er

Nieuws

De komst van de Fiat E-Ducato werd vorig jaar al aangekondigd. En – ondanks een tijdelijke sluiting van de fabriek – rolt hij nog dit jaar van de band. De E-Ducato zet Fiat in een select rijtje aanbieders.

E-Ducato in alle bekende varianten

Fiat claimt alle varianten van de Ducato ook als E-Ducato te gaan leveren. Met de elektrische variant komt Fiat in een select rijtje aanbieders. Zo komt Daimler ook nog dit jaar met een elektrische Mercedes Sprinter. Ford heeft de Transit Custom in een hybrideversie. Er zullen meer merken volgen, want de vraag naar bestelbussen groeit nog steeds. Dit komt voor een groot deel door bezorg- en pakketdiensten, die zitten te springen om goede alternatieven voor de aandrijving.

De E-Ducato komt er dus in verschillende lengtes en hoogtes. Met laadruimtes van 10 tot 17 kuub. De in de vloer weggewerkte accu’s hebben weinig invloed op de beschikbare laadruimte. Het maximale laadvermogen van de E-Ducato ligt naar opgave van Fiat op 1950 kilo. Hoe groot het accupakket is, bepaalt de klant zelf. De lichtste variant heeft met 47 kWh een actieradius van 220 kilometer. De 79 kWh versie kan tot 360 kilometer afleggen. De CSS-stekker past ook op een snellader.

E-Ducato

Wat presteert de Fiat E-Ducato?

De motor in de E-Ducato heeft 90 kW, oftewel 122 pk. Die levert een maximaal draaimoment van 280 Nm. Daarmee blijft hij onder de waarden die de diesel laat zien. Die gaat tot aan 450 Nm. Het maakt de E-Ducato vooral prima geschikt voor stadsgebruik en minder voor op de snelweg. Ook de acceleratie blijft achter. Binnen 5 seconden zit je op 50 kilometer per uur. Vervolgens heb je 20 seconden nodig om de 100 kilometer per uur aan te tikken. Daarmee zit je overigens al meteen aan de topsnelheid.

Verwachting is dat de E-Ducato vooralsnog zijn weg gaat vinden bij de bezorgdiensten. Die zullen hun voertuigvloten graag aanvullen met deze elektrische variant. Als basisvoertuig voor een camper lijkt deze eerste versie niet echt geschikt. Wanneer die komt, is overigens niet duidelijk. Ook de prijs en de leverancier van de accu’s zijn momenteel nog niet bekend.

Naar de site van Fiat Professional.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!