ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De Erwin Hymer Group kijkt vooruit
De Erwin Hymer Group kijkt vooruit
Nieuws

De Erwin Hymer Group kijkt vooruit

  1. 13 maart 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

De Duitse Erwin Hymer Group weet door zijn groeistrategie en aquisitie bijzonder goed te profiteren van de wereldwijde boom in de camper- en caravanbranche. In de laatste 2 jaar steeg de omzet van 1,36 naar 2,12 miljard euro. Een plus van meer dan 55%.

EHG: beursgang of samenwerking

Boekjaar 2016/2017 liet, met 55.000 verkochte voertuigen, een afzetstijging van 38% zien. Tijd om naar de toekomst te kijken, vond de familie Hymer als eigenaar van de Erwin Hymer Group. De familie ziet mogelijkheden voor een verdere groei en een goede plek op de wereldmarkt voor EHG. Gedacht kan worden aan een mogelijke beursgang of samenwerking met een strategische partner. Waarbij, zo is de bedoeling, een minderheidsbelang verworven zou kunnen worden.

Martin Brandt, bedrijfsleider bij EHG: “In de laatste drie jaar hebben we ruim 300 miljoen euro in de toekomst van de Erwin Hymer Group geïnvesteerd. Ook de komende jaren zal het nodig zijn aanzienlijk te investeren in de groei van het bedrijf en de ontwikkeling van innovatieve producten en dienstverlening. Daarom heeft de familie besloten om voor de aandelenconstructie te kiezen voor een bredere basis.

Erwin Hymer Group

Johannes Stegemaier, woordvoerder van de familie: “De familie neemt dit besluit na goed overleg en op een juist moment. Met deze stap willen we de verdere ontwikkeling van het bedrijf steunen en de beste vooruitzichten scheppen voor een succesvolle toekomst”. Macquarie Capital gaat de familie bijstaan in het maken van keuzes.

www.erwinhymergroup.com

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS