haring

De ene haring is de andere niet

Accessoires

Tentharingen. Je hebt ze in vele soorten en maten. Van metaal, van plastic en van hout. Welke haring kies je het beste voor welke ondergrond? Wij zetten ze op een rij.

Haring: wanneer gebruik je welke?

Met de haring zet je alles vast. Of het nu de camperluifel of de caravanvoortent is. Het opgooitentje van kindlief of de tent van je vouwwagen. Er zijn verschillende soorten haringen. Wat niet zo gek is, gezien de verschillende ondergronden waarop we kamperen. Naast de standaardharing is er nogal wat te kiezen. En die standaardharing is niet altijd de beste keus. Wat er zoal te kiezen is? Kijk maar even mee.

haring
  • De standaardharing. Ook wel grondpen genoemd. Een dunne stalen pin met een open oog aan de bovenkant. Te gebruiken in harde en zachte ondergrond. Deze haringen zijn prima geschikt om een slaapcabine of het grondzeil mee vast te zetten. Je slaat ze diep de grond in en ze vormen daardoor geen letterlijke struikelblokken. Ze zijn er in diverse maten en diktes. Voor het grotere werk – je luifel of voortent – adviseren we een stevigere uitvoering. Voor tien stuks, 30 centimeter lang van gegalvaniseerd staal, betaal je nog geen negen euro. Bekijk de haringen hier.
  • De metalen tentharing. Geen pin, maar meer een strip. Door de gekantelde randen zit hij vaster in de grond. Je zet er de tent of luifel stevig mee vast. Prima geschikt voor klei- en heidegrond. Ook hier weer verschillende maten. Voor het grote werk zijn de 50 centimeter lange mammoetharingen. Kosten per vier stuks 16,25 euro. Bekijk ze hier.
Haring
  • De kunststof haring. Voordelen: ze zijn licht van gewicht en verkrijgbaar in felle kleuren. Dat scheelt stuikelen. Nadeel: ze zijn minder stevig. Gebruik vooral een rubberen hamer. Je kunt er de meeste luifels en tenten prima mee vastzetten. De ondergrond moet dan echter niet te hard zijn. Voor 24 rode haringen van 20 centimeter lang betaal je iets meer dan 17 euro. Bekijk ze hier.
  • De rotspen. Deze komt prima van pas op een ondergrond vol stenen. Of als de ondergrond bevroren is. Hiervoor heb je een metalen hamer nodig, maar dan gaat hij ook gegarandeerd de grond is. Voor zes stuks van 23 centimeter betaal je 13 euro. Bekijk ze hier.
haring

En dan zijn er nog

  • De stormbandharing. Voor het goed vastzetten van een stormband heb je speciale haringen nodig. Ze zijn langer en het metaal is dikker. Op een rotsbodem na gaan ze elke ondergrond in. Hij kost negen euro per stuk en is 38 centimeter lang. Bekijk hem hier.
  • De houten haring. Voor een zachte of drassige ondergrond. Prima bijvoorbeeld voor in de duinen. En puur natuur. Tien stuks van 40 centimeter lang kosten 15 euro. Bekijk ze hier.
haring
  • De schroefharing. Is sterk en toch licht van gewicht. Eventueel een haring gebruiken om gemakkelijker te kunnen draaien. Je zet er bijna alles mee vast. Ze zijn er in metaal en in kunststof. Voor 10 stuks van 20 centimeter lang betaal je 10 euro. Bekijk ze hier.
haring

Haring en meer

Dit lijstje is zeker niet compleet. Wil je alles zien compleet met sets, opbergkoffers en veel meer? Klik dan hier. Kijk wel uit, want voordat je het weet, zie je door de haringen het bos niet meer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!