Deelcamper Henk Pon

De deelcamper: nieuwe camper vanaf 25.000 euro

Nieuws

Een nieuwe camper is leuk, maar de aanschafkosten liegen er niet om. Stichting Deelcamper heeft de oplossing: je koopt samen met drie anderen een camper.  Dat kan vanaf 25.000 euro. Voor de eerste vijf jaar betaal je vervolgens alleen nog de brandstofkosten.

Stichting Deelcamper

Je hoort het vaker. Vrienden die samen een camper kopen en alle kosten delen. In goed onderling overleg regelen ze wie er wanneer mee op pad gaat. Iedereen blij. De ‘Stichting Deelcamper’ gaat uit  van hetzelfde idee, maar zoekt voor jou de mede-eigenaren. Voor een relatief laag bedrag staat er zo een nieuwe camper voor de deur. Voor vier deuren eigenlijk, want je deelt de nieuwe camper met drie andere eigenaren. De gedachte is dat niemand zijn camper het hele jaar gebruikt. Ze staan vaak meer stil dan dat ze onderweg zijn. Waarom dus niet delen? Bij de Deelcamper kun je gegarandeerd 12 weken per jaar gebruik maken van het voertuig.

4000 euro per jaar

Je mag hem in die periode ook uitlenen aan eerstegraads familie. De stichting zorgt de eerste vijf jaar na aankoop voor de bemiddeling, de wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud. Het enige wat je zelf moet betalen zijn de brandstofkosten. Na vijf jaar is er een gegarandeerde terugkoopwaarde voor de camper van minimaal 5000 euro. Je bent gedurende die vijf jaar dus maximaal 4000 euro per jaar kwijt. Bij een hogere inruilprijs is dat minder.

Stappenplan

Stichting Deelcamper werkt met een stappenplan. Je zoekt een camper uit en de stichting zoekt deelcamperaars. Die mag je trouwens ook zelf aandragen. Vervolgens maken de vier nieuwe eigenaren een vakantieplanner waarin de periodes van vakantie worden afgesproken. In deze planning zijn vier weken per jaar opgenomen voor onderhoud. In overleg zijn alle verdeelsleutels mogelijk. Daarna zorgt de stichting vijf jaar lang voor de vaste kosten en het onderhoud.

Deelcamper

Er zijn drie campers waaruit je kunt kiezen. Voor 24.995 euro is dat een Weinsberg Compact 600 MEG. Een Adria Matrix Axess 670 SL kost 27.495 euro. En voor 29.995 euro is er een Sunlight I68 integraal. Op de site deelcamper.com lees je alle informatie. Er zijn binnenkort twee informatieavonden, op dinsdag 29 en donderdag 31 januari. Aanvang 20.00 uur. Deelcamper.com is een gezamenlijk initiatief van Stichting Deelcamper, Henk Pen Caravans en Kampeerauto’s en Safetrip verzekeringen (ASR).

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant