ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home De culinaire Duitse kerstmarkten
De culinaire Duitse kerstmarkten
Uit tips

De culinaire Duitse kerstmarkten

  1. 26 november 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Naar de kerstmarkt in Duitsland. Daar horen natuurlijk Glühwein en gepofte kastanjes bij. Voor wie eens wat anders wil proeven zetten we wat typisch Duitse specialiteiten én de kerstmarkt waar je daarvoor moet zijn op een rij.

Aken: Printen en Weihnachtsleberwurst

De Aachener Printe, een kruidige Lebkuchen, is een begrip in Aken. De inwoners eten het gewoon het hele jaar door. Je kunt ze zelf maken (zie hier het recept), maar de originele Printe proeven op de gezellige kerstmarkt in Aken is natuurlijk leuker. Je kunt daar in de bakkerij kijken hoe ze worden gemaakt. Wil je wat hartigs? Dan moet je de Aachener Weihnachtsleberwurst zeker eens proberen. Om het door te spoelen sluit je af met een Aachener Domlikör. De kerstmarkt van Aken is open van 23 november tot 23 december. Je vindt hem rond de Dom in Aken en het historische stadhuis. Hij staat regelmatig in de top 10 van de meest populaire kerstmarkten. Camping Aken.

Alle informatie kerstmarkt Aken.

Keulen: Dom Spekulatius en Rievkooche

In Keulen zijn diverse kerstmarkten met elk zijn eigen thema. Rondom de Keulse Dom is de Dom Spekulatius en de Rievkooche (reibekuchen) te krijgen. Of mosterd uit de Monschauer molen in de Eifel. In de plaatselijke bonbonwinkel kun je zien hoe deze worden gemaakt. Ook zie je hoe verse nougat in stukken van soms wel zeven kilo over de toonbank gaat. De kerstmarkt in Keulen is open vanaf 26 november. Camperplaats Keulen.

Alle informatie over de kerstmarkt in Keulen.

Kerpen: Van zoetigheden tot ganzenlever

Voor zoetigheden uit de natuur, 100% biologisch, kun je terecht blij slot Türnich in Kerpen. Daar is dit jaar voor het eerst een kerstmarkt in drie december-weekenden. Je vindt hem op het sloteiland voor het herenhuis en in de aanpalende schuren. Er zijn lekkernijen van het eigen land, zelfgemaakte drankjes maar ook kunsthandwerk.

Ook in Schloss Loersfeld kun je van 21 tot 23 december terecht voor een kerstmarkt. De specialiteit, zelfgemaakte ganzenlever, trekt mensen uit de verre omgeving.

kerstmarkt

Stolberg: koffie

De voormalige koperstad Stolberg viert het 900-jarige bestaan. In de vijf weekenden voorafgaand aan Kerst is er op verschillende plaatsen in het oude centrum aandacht voor handwerk en lekkernijen. In bijvoorbeeld in Museum Torburg, komt de geur van versgemalen Burgkoffie je tegemoet. De bonen zijn geroosterd in de eigen museumoven uit 1920. Camperplaats Stolberg.

Alle informatie over museum Torburg.

Krefeld: huisgemaakte warme gin

Zelf gestookt en gebrouwen, deze warme gin-variant. De gin en het gebruikte appelsap komen uit de eigen streek. Van 22 november tot aan 23 december te krijgen op de kerstmarkt in Krefeld bij de Dionysiuskerk. Camperplaats Krefeld.

Alle informatie kerstmarkt Krefeld.

Duisburg: vegan

Anis & Zauber, anijs en magie, is de naam van de eerste vegan markt. Hij is te vinden van 22 november tot 30 decemberin Duisburg. Vele kraampjes met alleen vegan lekkernijen. Van vijgensalami tot een bandnetelhoning. Daarnaast zijn er ook handgemaakte sierraden en designspul, workshops, tentoonstellingen, voorleessessies en zeefdrukken. Camperplaats Duisburg.

Alle informatie over de veganer-wintermarkt.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS