De compacte Florium Baxter 60 LG halfintegraal

Campers

Florium Baxter 60 LG exterieurDe buitenmaten van een buscamper, het interieur van een halfintegraal. De compacte halfintegraal is hip. De Florium Baxter 60 LG bijvoorbeeld. Florium is het dochtermerk van de Franse camperbouwer Fleurette.

60 LG is camper voor twee

Fleurette, onderdeel van de Rapido-groep, bouwt al zo’n 40 jaar campers. Sinds kort ook onder de naam Florium. Een dochtermerk, zoals vrijwel elk campermerk tegenwoordig heeft. Wat opvalt aan de buitenkant is het gebruik van grote stukken gfk uit één stuk. Het interieur is duidelijk ontworpen voor het reizen met twee. Door een laag eigen gewicht van 2814 kilo en 130 pk onder de kap kom je rap mee met het hedendaagse verkeer. De ruim bemeten watertank (150 liter) ligt in de dubbele bodem. Daarmee heeft de 60 LG een laag zwaartepunt, wat de wegligging ten goede komt.
Florium 60 LG keuken

Lekker wendbaar

Lekker smal en kort en daarmee erg wendbaar. Hij doet wat dat betreft amper onder voor een buscamper. De bagageruimte valt een beetje tegen. Je moet het doen met de ruimte onder het bed en een kast. Aangezien twee personen niet zo heel veel mee te nemen hebben, scoort de Baxter 60 LG op dit vlak geen onvoldoende. Lekker ruim daarentegen is de zithoek met L-vormige bank. Het is met vijf personen goed te doen. Al heeft de dinettebank duidelijk te lijden onder de smalle bouw. Er is een separate douchecel, stahoogte is een krappe 1,80 meter. Voor de verwarming zorgt een Truma Combi 4.
Florium Baxter LG 60
De Florium Baxter 60 LG heeft vier zitplaatsen met gordel en twee slaapplaatsen. Hij is 5,99 meter lang, 2,23 meter breed en 2,65 meter hoog. Maximaal gewicht 3500 kilo. Basis is de Fiat Ducato. Prijs in ons land is naar verwachting rond de 75.000 euro.
www.florium.fr

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant