De Caravan en Camper van het Jaar 2019

Nieuws

Traditiegetrouw betekent de opening van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs ook dat de camper en caravan van het jaar bekend zijn gemaakt. Voor 2019 kiest de jury van deze ANWB kamperen/KCK-verkiezing voor de Hymer B-MC T 580 en de Fendt Bianco Emotion 445 FH.

Hymer B-MC T 580

De nieuwe B is het door Hymer ontwikkelde lichtgewicht chassis in combinatie met de nieuwe Mercedes Sprinter. Hij is zowel als integraal als halfintegraal verkrijgbaar, elk in vier indelingen. Gewichtsbesparingen zorgen ervoor dat de modellen onder de 3500 kilo blijven, maar toch een laadvermogen van zo’n 600 kilo hebben. Een grote hoeveelheid assistsystemen maken het rijden met de B tot een comfortabele aangelegenheid. Mede door de dubbele bodem en de vrije loop van voor naar achter, is het een bijzondere camper. Meer lezen over de nieuwe Hymer B Modern Comfort? Klik dan hier.

hymer bmc t 580 anwb camper van het jaar 2019

Fendt Bianco Emotion 445 FH

Fendt wil met de Bianco laten zien dat het merk meer is dan alleen behoudend. Dat lukt, want dit model spreekt duidelijk een jongere klandizie aan. De Bianco is ontwikkeld in samenwerking met studenten van de techniek en design hogeschool in Rosenheim. Het prototype viel zo goed in de smaak bij het publiek dat het ongewijzigd in productie ging. Een gedurfde stap, die de jury wil belonen. Verrassend origineel, was de opvatting. Meer lezen over deze Bianco? Klik dan hier.

Fendt Bianco Emotion 445 FH

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant