Thuisblijfvakantie

De Buurtcamping organiseert Thuisblijfvakantie

Nieuws

Er is veel behoefte aan ontmoeting en vakantie. En net nu kunnen bijna alle vijftig geplande Buurtcampings niet doorgaan. Daar is iets op gevonden: de Thuisblijfvakantie.

Thuisblijfvakantie voor de thuisblijvers

Bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers kiest ervoor dit jaar thuis te blijven. Daarom organiseert Stichting De Buurtcamping dit jaar de Thuisblijfvakantie. Je kunt zo toch op vakantie en leert meteen je buurt en buren kennen. Hou daarom het weekend van 3 tot 5 juli vrij in je agenda. De Buurtcamping bestaat sinds 2013. Een camping in het park in je eigen buurt, waar je contact hebt met je buurtgenoten en elkaar (beter) leert kennen. Dit jaar zouden door heel Nederland zo’n vijftig Buurtcampings komen. Helaas gooit corona ook hier roet in het eten.

Initiatiefnemer Roderik Schaepman: “Dit is extra zuur omdat er meer behoefte is dan ooit aan ontmoeting en aan vakantie en dus aan Buurtcampings. We zijn geen officiële camping en als tijdelijke camping hebben we een evenementenvergunning nodig. Terwijl er bij ons gemiddeld maar circa 150 buurtbewoners komen kamperen, vallen we in hetzelfde bakje als Pinkpop en Lowlands en mochten we tot de persconferentie van afgelopen 23 juni niks organiseren. Nu is het in de meeste plaatsen helaas echt te laat om op deze korte termijn nog Buurtcampings te organiseren”.

All inclusive thuis op vakantie

Thuis op vakantie gaan is helemaal zo gek nog niet. Het is all inclusive en je hoeft niet te reserveren. Geen stress bij het inpakken en je spreekt de taal. Alleen maar voordelen dus. Op 3 juli is er een landelijke aftrap. De Thuisblijfvakantie duurt de hele zomervakantie. Wil je meedoen? Vanaf 3 juli kun je het speciale Thuisblijfvakantieboek gratis downloaden. Ook kun je online naar optredens kijken of meedoen aan activiteiten. Dat gaat van yoga tot aan een fotowedstrijd. Er is een Buurtsafari en een online bingo. Meer weten? Kijk dan op onderstaande site.

Naar de site van De Buurtcamping.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant