daktent

Daktent verovert Nederland

Tent

De daktent breekt dit jaar definitief door in ons land. De verkoop is in 2020 meer dan verdubbeld. En je ziet ze allang niet meer alleen op het dak van een stoere 4×4.

Ultiem flexibel met de daktent

De daktent zet je binnen een paar minuten op het dak van vrijwel iedere auto. Het enige dat je nodig hebt, is een dakdrager of imperiaal. Kwestie van uitklappen en je verblijf – inclusief matras – is gebruiksklaar. Je kunt op een klein plekje overnachten en daardoor ben je heel flexibel. “Een aantal jaren geleden was de daktent nog een nichemarkt, maar de laatste jaren heeft hij een serieuze plek veroverd in het kampeerwereldje. Dit jaar zien we zelfs een omzetgroei van meer dan 100 procent ten opzichte van 2019. Dat zorgt ervoor dat producenten, ondanks een vergroting van de capaciteit, nog maar nauwelijks aan de vraag kunnen voldoen”, aldus Van der Leij, importeur van de daktentmerken Campwerk en iKamper.

daktent

Groeiende verkoopaantallen

De tent – met name de daktent – is in goed gezelschap. Want ook de verkoop van caravans stijgt. Vergelijken we juli van dit jaar met dezelfde maand vorig jaar, dan zien we een plus van 48%. Bij de kampeerauto’s kunnen we zelfs een plus van 86% noteren. Als oorzaak ziet Van der Leij de vraag naar meer mobiliteit, meer flexibiliteit en het buiten willen zijn. “Dat outdoorgevoel spreekt steeds meer mensen aan en dat gevoel wordt versterkt door de coronapandemie. Met een daktent kun je à la minute een roadtrip maken in plaats van dat je in een overvol vliegtuig moet stappen naar een all-inclusive hotel. En als een vakantiegebied verandert van code geel naar oranje, dan kun je met de auto zo weer weg”, aldus de daktentspecialist.

“Met een daktent heb je je eigen bed bij je en je tovert je personenauto in een handomdraai om tot een mini-camper. Het slaapt niet alleen heel comfortabel, maar het ziet er ook nog stoer uit. We zien dit seizoen vooral dat een daktent een mooi alternatief is voor de afgezegde vliegvakantie of cruise. En de sterrenhemel is op geen enkele andere manier zo dichtbij”, besluit Ivar van der Leij.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!