ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home CustomCamp goes USA
CustomCamp goes USA
Campers

CustomCamp goes USA

  1. 11 november 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

Via een oude klant in contact komen met bijzondere mensen. Het resultaat: een even bijzondere als unieke camper. Evelyn van CustomCamp vertelt hoe ze aan de slag gingen voor een Amerikaans koppel met een bijzondere droom. 

Vijf jaar door Europa reizen

In juni dit jaar kwamen wij via een klant van ons in contact met potentiële Amerikaanse klanten uit San Fransisco. Zij hadden deze mensen ontmoet op de camping in Nederland en de Amerikanen vertelden dat ze al een jaar op reis waren door Europa. Zelf een camper laten maken, of eigenlijk een ”home on wheels’, dat leek hun toch wel de ultieme droom om hun geplande reis van minimaal 5 jaar voort te zetten.
En zo begon het, met een telefoontje van deze oude klant. Of wij even tijd hadden voor Daniel en Sandy, mensen die hij op de camping had ontmoet. ‘Even’ werd een eerste ontmoeting van ruim 5 uur. En deze ontmoeting leidde ertoe dat er een bus moest komen waar wij mee aan de slag konden.

Home on wheels

De bus was al een eyecatcher op zich! De gekozen Mercedes Benz Sprinter, met polyester bak die open gevouwen kan worden, werd door de klant gevonden in Duitsland. Binnen een paar dagen was hij al gekocht. Knopen doorhakken was kennelijk geen probleem. De schetsen en plannen kregen in een periode van weken steeds meer vorm. In die periode dat de plannen werden gesmeed verbleven Daniel en Sandy met hun oude camper op ons parkeerterrein. Heel Hengelo en omstreken kent het stel inmiddels! En dat is in positieve zin!

Een uitgangspunt voor de camper was een riante keuken, een doorgang naar de voorcabine en een groot bed zonder ruimteverlies. Qua materiaal was de boodschap ook duidelijk:”Het moet echt NIET op een camper lijken!”. De bus mag 5000 kilo wegen, maar met overal massief houtwerk, tinnen elementen, veel koper, een motor gedreven lift bed systeem en een decadente bank werd het nog heel krap mag gesteld worden!

Massief koper

In de vloer van de keuken is een douchebak verwerkt. Het douche gordijn kan opgehangen worden aan 4 haken die overdag nauwelijks te zien zijn. Onder de bus zijn 2 op maat gemaakte RVS bakken gehangen voor extra bergruimte, het bed van 200×160 functioneert d.m.v. een pully systeem en motor, de keuken heeft een spoelbak die waarschijnlijk 100 jaar oud is met een massief koperen kraan gemaakt door de vader van Bjorn (directeur CustomCamp) die in het verleden loodgieter is geweest.

CustomCamp koper

De bank is zeer professioneel gestoffeerd door ZIT Meubelstoffenring in Goor.

USA

Het kunstwerk aan de wand in de camper laat de wereld zien waar deze eigenaren zo graag rondzwerven met koffers in de hoek die omgebouwd zijn naar kasten.

Deze bijzondere klanten zeggen dat zij al heel veel van de wereld hebben gezien doordat zij zelf een reisorganisatie hebben gehad. Deze reis is dan ook niet alleen bedoeld om nog meer steden te zien, bergen te bewonderen of natuurspektakels te aanschouwen, deze reis is vooral om in contact te komen met mensen. De ruime zit in hun camper, het openslaan van de gehele cabine is dan ook een toonbeeld van hun hartelijkheid.

Tot zover dit bijzondere verhaal.

CustomCamp gaat na zes jaar de Van Lennepstaat in Hengelo veruilen voor de Granaatstraat 46. Daar trekken ze in een eigen bedrijfspand met meer ruimte en dus meer mogelijkheden.

www.customcamp.nl

 

Wil je meer van deze mensen zien? Kijk dan naar het filmpje op de site van Tubantia.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS