Kabe Crown

Crown i 810 LQB: nieuwe Kabe integraal op Mercedes Sprinter

Advertorial v

Crown is de naam van een nieuwe integraalserie van Kabe. De camper heeft als basis de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. De Crown i 810 LQB is 8,10 meter lang en voorzien van een dubbele bodem. De Q in de type-aanduiding staat voor queensbed.

Crown voor Scandinavische winters

De campers van Kabe worden er speciaal op gebouwd en zijn dus altijd bijzonder. We hebben het dan over het doorstaan van de Scandinavische winters. De Crown i 810 is daarop geen uitzondering. Ook bij deze nieuwe integraal zien we dikkere wanden, een dikker dak en een dikkere vloer. Dikker dan die van andere campers. Groot voordeel is dat hij daarmee niet alleen warmer is in de winter. In de zomer is hij daardoor ook nog eens koeler. Om het in de winter helemaal behaaglijk te maken, is er standaard een vloerverwarming van Alde aanwezig. Eenmaal binnen kunnen dus ook de sokken uit.
Crown i 810 interieur

Veel luxe, dus zwaarder

Natuurlijk is het heerlijk, zo’n vloeistofverwarming. Net als thuis heb je radiatoren, een centrale verwarming. Dat zorgt ervoor dat het overal in de camper dezelfde aangename temperatuur is. Al die luxe heeft eigenlijk maar één nadeel: het gewicht. De extra kilo’s moeten allemaal worden meegenomen. Daarom heb je voor het besturen van deze Crown een C-rijbewijs nodig. Zoals in de inleiding al aangegeven is de nieuwe Crown 8,10 meter lang en voorzien van voorwielaandrijving.
Kabe Crown keuken

Stoere smoel

Ondanks zijn behoorlijke lengte heeft de Crown geen tandemas. Achter zit gewoon een enkele as. Tussen de beide assen een ruime en uiteraard verwarmde dubbele bodem. Het model dat wij in Zweden hebben bekeken, had een queensbed achterin. Voorin hangt boven de zithoek ook nog een tweepersoonshefbed.  Heb je dat niet nodig, dan kun je het optioneel door kastjes laten vervangen. Het bad en het toilet zijn gecombineerd. De keuken heeft riante afmetingen. De zithoek heeft lederen bekleding en helemaal voorin trekt het luxe Mercedes dashboard de aandacht. Het gezicht van de Crown oogt stoer Zweeds en zeker eigen. We denken er wat Volvo-trekjes in te zien. Nieuw zijn ook de led-koplampen.

Voor het eerst te zien in Düsseldorf op de Caravan Salon. De Kabe Crown-serie wordt in ons land geïntroduceerd tijdens de Kampeer en Caravan jaarbeurs en gaat ongeveer 180.000 euro kosten.
www.kabe.nl

Kabe Crown rear
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant